Feyenoord heeft geen kind aan Excelsior: 3-0

2 april 2016
-
-

Feyenoord kende zaterdagavond een uiterst makkelijke avond tegen Excelsior. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had geen kind aan de stadgenoot. Met 3-0 hield Feyenoord de schade voor het zwak spelende Excelsior beperkt.

Feyenoord begon vanaf het begin scherp en gaf Excelsior daardoor geen moment het gevoel dat er iets te halen was in De Kuip. Elia was na vijf minuten dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet belandde op de paal. Na twintig minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Dirk Kuyt knopte mooi raak uit een hoekschop van Jens Toornstra. Na een half uur spelen werd het 2-0 toen diezelfde Toornstra dit keer Elia in staat stelde om de 2-0 te maken.

Na rust bleef Feyenoord op zoek naar meer treffers. De kansen kwamen er wel, maar Feyenoord had het vizier niet echt meer op scherp. Kuyt zorgde na een uur voor zijn tweede doelpunt na een afketser van Toornstra. Het zou uiteindelijk bij die 3-0 blijven.

Drie assists voor Jens Toornstra

Minuut stilte in de Kuip voor Cruijff

Vijfde competitiezege op rij voor Feyenoord

Na de dramatische reeks van Feyenoord begin 2016 is Feyenoord nu inmiddels alweer aan een aardige reeks bezig. Feyenoord heeft de laatste vijf wedstrijden op rij weten te winnen. Achtereenvolgens werden FC Utrecht, Cambuur, Vitesse, De Graafschap en Excelsior verslagen.

Opstelling Excelsior

Muyters, Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins ('57 Stans), Kruys ('46 Drost), Auassar, Elbers, Van Weert, Van Mieghem ('71 Kuwas)

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Feyenoord - Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.