Belangrijke zege Feyenoord voor derde plaats: 0-2 bij Vitesse

13 maart 2016
-
-

Feyenoord weet de laatste weken in ieder geval weer wat winnen is. De ploeg won uit bij Vitesse voor de derde keer op rij. In Arnhem werd het na een hele moeizame eerste helft 0-2. Daarmee sloeg de ploeg een belangrijke slag in de strijd om de derde plaats.

In een onrustige eerste helft gaf Feyenoord niets weg, maar wist het ook nauwelijks een kans te creëren. Na rust kreeg Feyenoord steeds meer de overhand. Na een noodgedwongen wissel van Basacikoglu voor Kuyt, kwam Feyenoord los. Michiel Kramer brak de ban door de bal goed binnen te 'tippen' na een uitstekende aanval via Elia, invaller Basacikoglu en Karsdorp. Feyenoord speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd. Er werd nauwelijks iets meer weggegeven en in de slotfase zorgde Basacikoglu zelfs ook nog voor de 0-2 en daarmee de definitieve beslissing.

Karsdorp met 8 assists meeste assists Feyenoord sinds Van Bronckhorst

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo derde, gat met nummer vijf en zes

Feyenoord is na de zege in Arnhem nummer drie op de ranglijst. De ploeg blijft AZ op doelsaldo voor. Daarbij is een gat geslagen met de nummer vijf en zes die op respectievelijk vier en vijf punten staan.

Opstelling Vitesse

Room, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk, Ota ('81 Leerdam), Yeini, Qazaishvili, Baker, Ibarra, Brown ('83 Zhang), Rashica

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Vitesse - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.