Moeizame thuiszege Feyenoord op Cambuur: 3-1

6 maart 2016
-
-

Feyenoord heeft na de zeges op FC Utrecht en AZ opnieuw weten te winnen. In De Kuip werd Cambuur met 3-1 verslagen. Dat gebeurde echter op een zeer moeizame wijze. Pas in de slotfase kwam de zege tot stand.

Tien minuten voor rust kwam Feyenoord met geluk op voorsprong. Kramer mocht vanuit buitenspel positie aannemen en de bal aangeven op Toornstra die de 1-0 binnenwerkte. Kramer zelf was even later dicht bij de 2-0, hij kopte net over. Na rust stond Nienhuis de tweede van Feyenoord diverse keren in de weg. Het was Feyenoord supporter Barto die voor het derde jaar op rij in de Kuip scoorde en daarmee de gelijkmaker maakte. Tien minuten voor tijd kwam het alsnog goed. Kuyt kon van dichtbij de 2-1 binnenkoppen. Een paar minuten later viel de definitieve beslissing toen Elia voor de veilige marge zorgde door de 3-1 binnen te werken.

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo derde

3. Feyenoord 43 (+12)
4. AZ 43 (+9)
5. FC Utrecht 41 (+8)
6. Vitesse 40 (_21)

[Foto's] Vakken blijven uit protest leeg tot 12e minuut

Diverse vakken bleven uit protest tegen Cambuur tot de twaalfde minuut leeg. Er werd geprotesteerd tegen het wanbeleid van de directie en de regels die de supporters worden opgelegd voor sfeeracties.

Kuyt derde op topscorerslijst na 16e goal

Dirk Kuyt tekende tegen Cambuur voor zijn zestiende goal van dit eredivisieseizoen. Hij staat daarmee derde op de topscorerslijst achter Luuk de Jong (18) en Janssen (17).

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Nienhuis, Peersman, Lachman, Mac-Intosh ('86 Dammers), Andriuskevicius, Byrne, Bakker, Van der Streek ('65 Vloet), Overgoor ('65 Van Veen), Narsingh, Barto

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Feyenoord - Cambuur

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.