Feyenoord bereikt bekerfinale na 3-1 zege op AZ

3 maart 2016
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft de zo vurig gewenste bekerfinale weten te bereiken door een 3-1 zege op AZ. Na een sterke eerste helft en een hele moeizame tweede helft wist Feyenoord via Michiel Kramer en Dirk Kuyt de wedstrijd te beslissen.

Feyenoord speelde in de eerste helft met strijdlust en vol energie. De ploeg domineerde de eerste helft volledig en kreeg kansen via onder meer Kuyt en El Ahmadi. Het was een eigen doelpunt van Henriksen die Feyenoord aan de leiding bracht. De ploeg verzuimde in de eerste helft verder afstand te nemen dan de 1-0.

Dat leek ze in de tweede helft op te breken. AZ kwam heel anders uit de kleedkamer en dwong al na 20 seconden de gelijkmaker af. Diezelfde Henriksen kon de bal binnentikken na een goede actie van Haps. Feyenoord verloor plots al het zelfvertrouwen van de goede eerste helft. De ploeg wankelde, maar zag AZ niet doordrukken. Nadat de Alkmaarders een kwartier voor tijd via Dos Santos de paal hadden geraakt, was het aan de andere kant Kramer die de Kuip liet exploderen. Na een uitstekende pass van Toornstra kwam hij vrij en kon hij goed binnenschieten. AZ moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Kuyt die de zege vanaf de penaltystip veiligstelde. Hij schoot de penalty, na een overtreding van Vlaar, onberispelijk binnen. Het bereiken van de finale was daarmee een feit voor de Rotterdammers.

Feyenoord in Beeld: 113 foto's Feyenoord - AZ Beker

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.