Eindelijk weer zege voor Feyenoord: 1-2 in Utrecht

28 februari 2016
-
-

Feyenoord heeft eindelijk weer eens weten te winnen. Na negen eredivisieduels op rij zonder zege wist Feyenoord in de Galgenwaard FC Utrecht te verslaan. Op slag van rust kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op 1-2 voor. Hoewel het tot het einde aan toe spannend was, was de zege zeker verdiend te noemen.

Al na drie minuten kwam Feyenoord op achterstand en leek het opnieuw een dramatische middag te worden. Met een steekbal door de mislukte buitenspelval van Feyenoord heen werd Haller vrijgezet. De Fransman kon vervolgens simpel de 1-0 binnentikken. In de negentiende minuut kwam Feyenoord langszij. Na een fout van Ayoub kon Vilhena profiteren en de gelijkmaker binnentikken. Kramer behield het overzicht en stelde Vilhena in staat te scoren. FC Utrecht kreeg wat kansjes, maar het was Feyenoord dat op slag van rust op voorsprong kwam. Kuyt kon de 1-2 binnenwerken uit een voorzet van Vilhena. Daarbij hield Kramer zich slim van de bal, zodat Kuyt vrij kon binnentikken.

Gesteund door de 1-2 kon Feyenoord de controle over de wedstrijd krijgen. Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdammers. In de slotfase ging FC Utrecht alles of niets spelen. Het legde de wedstrijd aan beide kanten compleet open. Feyenoord kreeg diverse mogelijkheden om het uit te spelen, maar liet dat na. Aan de andere kant kreeg ook FC Utrecht de mogelijkheden op de gelijkmaker. Kramer en Van Beek moesten de bal van de achterlijn halen om de 2-2 te voorkomen. Tot in blessuretijd bleef het daardoor spannend, de zege was er niet minder verdiend om.