Zeven nederlagen op rij ....... 3-1 in Zwolle

14 februari 2016
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag in Zwolle de zevende nederlaag op rij opgelopen. De ploeg slaagde er niet in zich te herpakken en was uiteindelijk vrij kansloos in Zwolle.

Het was de thuisploeg die na een kwartier op voorsprong kwam. Veldwijk liet doelman Vermeer kansloos en zorgde daarmee voor de 1-0. Feyenoord zakte vervolgens helemaal in. PEC had de kansen om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. De ploeg liet dat na en gaf vervolgens Feyenoord in de slotfase van de eerste helft de kans om langszij te komen. Het was Sven van Beek die van dichtbij de gelijkmaker kon maken. Feyenoord kreeg op slag van rust ook nog de kans op 1-2, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest.

De gelijkmaker had Feyenoord wat vertrouwen gegeven, zo bleek ook bij aanvang van de tweede helft. Al na vijf minuten ging het desondanks mis. Het was opnieuw Veldwijk die profiteerde van slecht verdedigen van Van Beek en voor de 2-1 zorgde. Feyenoord moest daardoor weer helemaal opnieuw beginnen. De ploeg probeerde het wel en kreeg onder andere via Basacikoglu de kans op de gelijkmaker. Naarmate het einde naderde moest Feyenoord steeds meer risico's gaan nemen. PEC profiteerde daar uiteindelijk van. Eerst was het Ehizibue die bijna letterlijk op de doellijn een bal er niet in wist te krijgen. Even later zorgde hij zelf uiteindelijk wel voor de 3-1 en daarmee de beslissing in de wedstrijd.

[Foto] Boarding PEC: resPECt voor Kenneth

Ranglijst: Feyenoord zakt naar zesde plaats

Feyenoord is door de zevende nederlaag op rij naar de zesde plaats op de ranglijst gezakt. Bij een zege van NEC op PSV zakt de ploeg zelfs naar de zevende plaats.

Van Bronckhorst: 'de cijfers liegen niet'

Giovanni van Bronckhorst zocht na afloop van de zevende nederlaag op rij bij Fox Sports naar woorden. 'De cijfers liegen niet. Natuurlijk is dit pijnlijk voor mij, en voor de spelers. Zeven nederlagen op rij kan en mag niet. De positie op de ranglijst? Belangrijkste is waar we aan het eind van het seizoen staan. Maar dan moeten we nu de weg omhoog wel heel snel vinden. We moeten nu echt punten gaan pakken. We bevinden ons in een moeilijke fase, waarin we heel veel klappen krijgen.'

'De manier waarop we de doelpunten weggeven kan gewoon niet, dat heb ik de ploeg ook gezegd. Dat kan niet op dit niveau. Ondanks alles kregen we zelf ook voldoende kansen vanmiddag om de wedstrijd om te draaien. Het was een rare wedstrijd.'

Kuyt: 'spelersgroep is hier verantwoordelijk voor'

Karsdorp ontbrak vanwege liesblessure

Rick Karsdorp ontbrak tegen PEC Zwolle vanwege een liesblessure, zo gaf Giovanni van Bronckhorst aan bij Fox Sports. 'Hij kreeg deze week last van zijn lies. Zaterdag heeft hij al niet mee kunnen trainen en hij is daarom ook niet meegekomen naar Zwolle.' Bart Nieuwkoop was zijn vervanger op de rechtsbackpositie.

Opstelling PEC Zwolle

Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld ('89 Bruintjes), Dekker, Marinus ('62 Nijland), Brama, Ehizibue, Veldwijk, Menig

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag PEC Zwolle - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.