Feyenoord na verlenging naar halve finale beker: 0-1

3 februari 2016
-
KNVB Beker
-

Na vijf nederlagen op rij heeft Feyenoord in het bekertoernooi het tij weten te keren. De ploeg won in de kwartfinale uit bij Roda JC. Daarvoor had het wel verlengingen nodig. In de 105e minuut zorgde Eric Botteghin voor de enige treffer van de wedstrijd. Het was zijn eerste doelpunt in het shirt voor Feyenoord, en wat voor één.

Feyenoord en Roda JC startten beiden met een 5-3-2 systeem en speelden beiden vooral om niet te verliezen. Feyenoord gaf zelf nauwelijks iets weg, maar had daardoor voorin veel te weinig mankracht en creativiteit om het Roda JC erg lastig te maken. In de eerste helft had Feyenoord nog de iets betere mogelijkheden, de tweede helt was duidelijk voor Roda JC.

De wedstrijd leek met de verlengingen af te stevenen op strafschoppen omdat beide ploegen op de nul bleven spelen. In de 105e minuut was het echter raak. Vejinovic kopte een corner door, waarna Botteghin opeens vrijkwam en binnen kon koppen. Roda jC probeerde het vervolgens in het tweede deel van de verlenging nog wel. Feyenoord kreeg daardoor veel ruimte en uitstekende mogelijkheden om het duel definitief te beslissen. Uiteindelijk bleek de 0-1 voldoende voor Feyenoord om de halve finale te bereiken en het seizoen nog interessant te houden.

Opstelling Roda JC

Van Leer, Milec, Buijs, Swinkels, Van Peppen ('46 Faik), Zhukov, Gullon, Inceman, Peterson ('73 Van Duinen), Van Hyfte ('101 Noor), Poepon

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Roda Jc - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.