Feyenoord met enorme domper winterstop in: 3-1 nederlaag bij NEC

13 januari 1924
-
-

Feyenoord heeft 2015 afgesloten met een enorme domper. Uit bij NEC werd met 3-1 verloren. Bij rust was er nog helemaal niets aan de hand en stond de ploeg verdiend met 0-1 voor.

Feyenoord had een overwicht voor de rust, maar wist daar niet al te veel kansen uit te creëren. Na 20 minuten kwam de ploeg op voorsprong. Tonny Vilhena schoot een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied ineens binnen. De keeper stond te ver voor zijn doel en Vilhena draaide de bal in een keer in de verre hoek binnen.

Voor Feyenoord leek er geen vuiltje aan de lucht. Na ruim een uur spelen ging het opeens mis. Bij een razendsnelle counter kon Bikel de verrassende gelijkmaker binnentikken. NEC kreeg er vleugels van en zat opeens weer volledig in de wedstrijd. De thuisploeg drukte op fysiek door en kon vijf minuten later zelfs op 2-0 komen toen Limbombe voor leeg goal binnenkopte. Feyenoord moest toen wel alle risico's gaan nemen om er nog wat van te maken. De gelijkmaker bleef echter uit, waarna NEC van de ruimte achterin profiteerde en via Santos voor de beslissende 3-1 zorgde.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar derde plaats

Feyenoord is door de nederlaag bij NEC naar de derde plaats op de ranglijst gezakt. De ploeg heeft nu twee punten achterstand op PSV. Ajax heeft ook twee punten voorsprong, maar kan die vergroten naar vijf punten als het thuis weet te winnen tegen De Graafschap.

Uitslag: 3-1 (0-1)

0-1 Tonny Trindade de Vilhena ('20)
1-1 Bikel ('60)
2-1 Limbombe ('65)
3-1 Santos ('85)