Drie doelpunten Kramer bij 2-4 zege Feyenoord in derby

28 november 2015
-
-

Feyenoord heeft de derby tegen Excelsior met 2-4 gewonnen. Op Woudestein tekende Michiel Kramer voor drie treffers van Feyenoord. De openingstreffer kwam op naam van Dirk Kuyt.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na twee minuten stond Feyenoord op voorsprong. Nadat Muyters een inzet van Simon Gustafson had geblokkeerd kon Dirk Kuyt vallend simpel vanuit de rebound binnenkoppen. Feyenoord leek daardoor af te stevenen op een makkelijke middag. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg diverse mogelijkheden waarbij Van Weert dichtbij was met een inzet op de paal. Rick Karsdorp was verdedigend belangrijk door een inzet van Kuwas op de doellijn te stoppen.

Vervolgens zorgde diezelfde Karsdorp aan de andere kant voor de inzet waarop Michiel Kramer de bal alleen nog maar hoefde te schampen voor de 0-2. Het veranderde niets aan het geloof bij de thuisploeg. In de 44ste minuut liep Stans door de verdediging en stelde Van Mieghem in staat om de 1-2 aansluitingstreffer binnen te tikken.

Excelsior ging na rust door war het vlak voor rust aan bezig was. Nadat de kansen op de gelijkmaker niet benut werden door de Kralingers was het Feyenoord dat de wedstrijd in het slot gooide. Eerst zorgde Kramer uit alweer een assist van Karsdorp voor de 1-3. Vervolgens tekende kramer ook nog voor zijn derde treffer na een foute terugspeelbal van oud-Feyenoorder Auasssar. Excelsior deed in de slotfase nog wat terug via Van Weert, maar dat was alleen voor de statistieken.

[Foto] Wedstrijdbal voor Kramer

[video] Opkomst op Woudestein

Spelers gaan vlak na de wedstrijd voor de bitterbal

Ranglijst: Feyenoord zet Ajax onder druk

Feyenoord heeft door de zege zaterdagavond op Excelsior koploper Ajax weer onder druk gezet. Feyenoord is in punten langszij gekomen bij Ajax. De Amsterdammers spelen zelf morgen uit bij PEC Zwolle.

Kuyt weer topscorer met elf doelpunten, Kramer stijgt op ranglijst topscorers

Topscorers per 28/11:
1. Kuijt (Feyenoord), L.de Jong (PSV) 11
3. Santos (NEC) 10
4. Havenaar (ADO Den Haag), El Ghazi (Ajax), Haller (FC Utrecht), Kramer (Feyenoord) 8

Kuyt: 'lekker als je zo vroeg scoort'

Direct na afloop kwam aanvoerder Dirk Kuyt voor de camera van Fox Sports. De topscorer zette zijn ploeg op het goede spoor door al in de tweede minuut te scoren. Daarmee voorkwam de aanvaller een moeilijk avondje. 'Het is lekker als je gelijk met een goal begint. Dat is belangrijk hier. Na de 0-2 laten we ze wel weer terugkomen in de wedstrijd. Dat is aan onszelf te wijten. In de tweede helft hebben we het vervolgens weer goed opgepakt. We hebben onszelf verbeterd ten opzichte van het uitduel tegen ADO."

Van Bronckhorst: 'blijven meedoen in de top'

Giovanni van Bronckhorst was zaterdagavond na afloop van Excelsior tegen Feyenoord vanzelfsprekend blij dat zijn ploeg net als een week eerder tegen FC Twente de volle winst had weten te pakken. ‘Dit zijn belangrijke punten om mee te blijven doen in de top van de Eredivisie’, zei de coach tijdens de persconferentie in het spelershome van Woudestein.
De oefenmeester had in Kralingen twee identieke helften gezien, liet hij weten. Feyenoord startte twee keer goed vanaf de aftrap, waarna Excelsior zowel in de eerste als in de tweede helft toch weer terug wist te komen in de wedstrijd. Van Bronckhorst: ‘Dat kwam doordat wij in sommige fases onze taken niet goed uitvoerden. Daardoor kwamen we in de problemen. Onnodig.’

Na de vijfklapper tegen Twente van vorige week zondag kwam Feyenoord zaterdagavond nog eens vier keer tot scoren. ‘Toch hadden we vanavond meer doelpunten moeten maken, meer moeten brengen’, zei de coach. ‘Dat zullen we moeten verbeteren, al ben ik voor nu vooral blij met de drie punten. Dat we die hebben gepakt is het belangrijkste. We willen blijven meedoen in de top en dat doen we zo.’

Kramer: 'heerlijk om een hattrick te maken'

Michiel Kramer was zaterdag de gevierde man bij Feyenoord. De spits was driemaal trefzeker in de Rotterdamse derby en had zodoende een levensgroot aandeel in de overwinning. ‘Met 2-4 winnen en drie keer scoren, dan lijkt het me logisch dat ik erg blij ben’, zei Kramer na afloop van het duel op Woudestein.

De eerste twee van zijn drie doelpunten maakte de spits met zijn hoofd. Zo verlengde hij kort voor het einde van de eerste helft bewust een afstandsschot van Rick Karsdorp, terwijl hij een kwartiertje na rust een voorzet van diezelfde Karsdorp keihard tegen het net kopte. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst noemde het echte spitsengoals. ‘Dat klopt ook wel’, zei Kramer daarover. ‘Dit is mijn eerste hattrick voor Feyenoord, dat geeft een heerlijk gevoel.’

De kopbal waarmee Kramer de voorzet van Karsdorp tot doelpunt promoveerde betekende de 1-3 voor Feyenoord, waarmee het duel beslist was. De spits erkende dat Feyenoord de wedstrijd eigenlijk al eerder in het slot had moeten gooien. ‘Vooral in het eerste half uur waren we heer en meester, maar kort voor rust kregen we die tegengoal. Daardoor wisten we dat we in de tweede helft scherp moesten beginnen. Dat hebben we gedaan.’

Voor Feyenoord betekende de overwinning bij Excelsior de tweede driepunter op rij, nadat vorige week FC Twente werd verslagen. ‘We willen met dit laatste competitieblok het jaar goed afsluiten’, zei Kramer. ‘Met zes punten uit twee wedstrijden zijn we goed op weg, dat geeft extra vertrouwen.'

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Excelsior - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 1-4 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.