Feyenoord heeft geen kind aan FC Twente: 5-0

22 november 2015
-
-

Feyenoord had zondagmiddag in De Kuip geen kind aan FC Twente. De topclub van weleer was dit keer een speelbal voor Feyenoord. De Rotterdammers stopten uiteindelijk bij 5-0 en spaarden de tegenstander daarmee van een monsterafstraffing.

Feyenoord overklaste FC Twente zondagmiddag op alle fronten. Daarvoor had de ploeg de echte brille niet eens nodig. De ploeg stond goed opgesteld en voerden de taken goed uit. Op basis daarvan al had FC Twente geen kans. Het was nummer tien Simon Gustafson die Feyenoord voor rust eigenhandig op 2-0 zette. Bij de eerste echte aanval van Feyenoord was het direct raak. Gustafson trof van buiten de zestien doel. Via een intikker maakte hij ook de tweede van de middag.

Direct na rust besliste Feyenoord het duel definitief. Het was Michiel Kramer die met een kopbal voor zijn eerst doelpunt in de Kuip zorgde en de 3-0 van de middag. Vier minuten later was het al 4-0 toen Karim El Ahmadi raak schoot. Even leek Feyenoord af te stevenen op een monsterscore. Feyenoord verloor echter de scherpte waardoor het de vele ruimte die het kreeg niet goed uitspeelde. Ook na de rode kaart van Holscher een kwartier voor tijd veranderde dat niet. In blessuretijd zorgde invaller Bilal Basacikoglu dat de middag nog wat meer glans kreeg met de vijfde en laatste treffer.

Feyenoord - FC Twente in cijfers

Feyenoord klimt naar tweede plaats op ranglijst

Feyenoord heeft met de 5-0 zege op FC Twente optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV zaterdagavond tegen Willem II (2-2). Feyenoord heeft daardoor de tweede plaats op de ranglijst weer heroverd op de Eindhovenaren. De achterstand op Ajax bedraagt nog drie punten. Volgende week speelt Feyenoord uit tegen Excelsior en moet Ajax uit naar PEC Zwolle.

1. Ajax 32 36- 7
2. Feyenoord 29 28-12
3. PSV 28 34-16
4. Heracles 26 22-12