Feyenoord weet tweede Klassieker niet te winnen: 1-1

8 november 2015
-
-

Na de zege in de bekerklassieker heeft Feyenoord verzuimd ook de tweede Klassieker binnen tien dagen te winnen. Het werd uiteindelijk 1-1 na een 1-0 voorsprong bij rust via een doelpunt van Sven van Beek.

Feyenoord begon goed aan de Klassieker. De ploeg gooide er veel meer strijd en energie in dan Ajax en dat leverde een overwicht op, maar geen kansen. In het verloop van de eerste helft kreeg de ploeg via Elia de eerste goede kans op de openingstreffer. Nadat ook Ajax via Sinkgraven een kans kreeg, was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Sven van Beek werd de gevierde man nadat hij een pass van Dirk Kuyt bekwaam afrondde. In het vervolg was hij ook nog eens belangrijk door een kans van Bazoer te verijdelen.

In de tweede helft werd de sfeer grimmiger. Binnen een kwartier gingen er zes spelers op de bon. Het leidde een betere fase van Ajax in. Feyenoord kreeg minder grip op de wedstrijd en moest de Amsterdammers kansen toestaan op de gelijkmaker. Die zou er komen met alle fortuin voor Ajax. Eerst weigerde de grensrechter te vlaggen voor een bal die overduidelijk over de zijlijn was gegaan. Vervolgens ging het schot van Klaassen via Kongolo in het doel.

Na een moeilijke fase kreeg Feyenoord via Kazim een unieke kans op de 2-1. De invaller wist de Klassieker echter niet te beslissen. Het gaf Feyenoord wel de aanzet voor een slotoffensiefje. Kuyt kreeg darana nog een kopkans, maar de zege zat er niet meer in voor de Rotterdammers.

[video/foto] TIFO bij opkomst Feyenoord - Ajax

Clasie in de Kuip om Feyenoord te steunen bij Klassieker

Jordy Clasie was ook in De Kuip zondagmiddag als supporter van Feyenoord in de Klassieker. Toen de middenvelder gespot werd werd hij luidkeels toegezongen door het Feyenoord Legioen.

4. Heracles 25 22-12

[video] Compilatie radioverslag Feyenoord - Ajax (1-1)

Feyenoord in Beeld: 101 foto's Feyenoord - ajax online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.