Ongeïnspireerd Feyenoord onderuit door eigen doelpunt: 1-0 bij ADO

1 november 2015
-
-

Een ongeïnspireerd Feyenoord is zondagmiddag in Den Haag met 1-0 onderuit gegaan uit bij ADO. Feyenoord bracht veel te weinig in Den Haag en had de nederlaag dan ook aan zichzelf te wijten. Desondanks was er op de tegengoal het nodige af te dingen. Ruben Schaken stond ruim buitenspel alvorens hij de voorzet gaf van waaruit Sven van Beek de bal hoogst ongelukkig in eigen doel werkte.

Feyenoord had voor rust meer balbezit, maar kende heel veel moeite met het compacte en goed georganiseerde spel van de thuisclub. Feyenoord kreeg in de eerste helft slechts één goede kans. Gustafson ging diep, maar schoot alleen voor de keeper op doelman Hansen. Aan de andere kant deed ADO af en toe wat terug via de counter.

Na rust werd het levendiger in Den Haag. Havenaar was dichtbij met een bal op de lat. Naarmate de tweede helft vorderde ging Feyenoord meer druk zetten. Het leverde ADO echter ook meer ruimte op om meer te doen. halverwege de tweede helft sloeg het noodlot toe. Schaken stond buitenspel, maar mocht verder van de scheidsrechter. Zijn voorzet daalde in het midden van het strafschopgebied. Van Beek dacht dat de weg te volleyen, maar raakte hem op de achterkant van zijn schoen, waardoor de bal schlemielig in het eigen doel hobbelde, onbereikbaar voor de verbouwereerde Vermeer. Feyenoord kreeg vervolgens via invaller Kazim en Gustafson nog opgelegde kansen, maar de gelijkmaker was zondagmiddag niet meer weggelegd voor de Rotterdammers.

Vijfde eigen doelpunt voor Sven van Beek

Sven van Beek maakte tegen ADO Den Haag alweer zijn vijfde eigen doelpunt in zijn nog korte carrière. Het is e e n eigen doelpunt per 10,4 wedstrijden voor de verdediger van Feyenoord. Slechts e e n speler maakte in de eredivisie meer eigen doelpunten. Van alle eigen doelpunten was dit wel een heel merkwaardige. De verdediger probeerde de bal vanuit de lucht weg te schieten, maar raakte hem aan de achterkant van zijn voet.

1-0 Onbekend ('69)

Opmerkelijk: (69) Van Beek schiet bal op curieuze wijze in eigen doel na buitenspel Schaken

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Ado - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.