Feyenoord via geweldige eerste helft naar 2-5 zege in Heerenveen

18 oktober 2015
-
-

Feyenoord heeft na een geweldige eerste helft met 2-5 gewonnen uit bij Heerenveen. Vooraf werd er met enige vrees vooruitgekeken naar het duel in Heerenveen, waar Feyenoord het traditioneel moeilijk heeft. De ploeg overklaste Heerenveen echter op alle fronten.

Feyenoord liep in de eerste helft onder leiding van Simon Gustafson uit naar een 0-5 voorsprong na 39 minuten. De Zweed zette Feyenoord op koers via twee zeer beheerste assists op achtereenvolgens Kuyt en Kramer en schoot vervolgens zelf op prachtige wijze met zijn 'zwakke' been binnen. Daarna nam Kuyt het heft in handen en maakte zijn tweede en derde.

Na rust nam Feyenoord gas terug. Met de zware weken voor de boeg hoefde Feyenoord niet zo nodig meer voluit te gaan. Heerenveen kon niet veel. De Friezen wisten wel nog twee keer te scoren via Veerman. Het maakte de nederlaag voor de Friezen iets draaglijker. Feyenoord had het goede gevoel en de zege toen al lang binnen.

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo tweede, profiteert van puntenverlies PSV

Feyenoord staat na de ruime zege in Heerenveen tweede op de ranglijst. Feyenoord en Ajax hebben evenveel punten, het doelsaldo van de koploper is echter nog +7 ten opzichte van Feyenoord.

Feyenoord profiteert door de zege wel optimaal van het puntenverlies van PSV. De Eindhovenaren lieten zich in eigen huis foppen door Excelsior (1-1). De voorsprong van Feyenoord op PSV bedraagt nu vier punten.

Uitslag: 2-5 (0-5)

0-1 Dirk Kuyt ('7)
0-2 Michiel Kramer ('16)
0-3 Simon Gustafson ('28)
0-4 Dirk Kuyt ('32)
0-5 Dirk Kuyt ('40)
1-5 Veerman ('60)
2-5 Veerman ('81)