Feyenoord wint ook derde duel: 2-0 tegen Vitesse

23 augustus 2015
-
-

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen weten te winnen. In een volle Kuip werd Vitesse met 2-0 verslagen. Kuyt, vanaf de penaltystip, en Basacikoglu waren de doelpuntenmakers.

Lang waren er nauwelijks hoogtepunten te noteren in de Kuip. Feyenoord speelde degelijk en wilde elk risico op een tegenstoot voorkomen. Aanvallend bracht het te weinig om Vitesse in gevaar te brengen. Immers was het dichtst bij een treffer. Vrijstaand kopte hij in de handen van doelman Room.

Na rust was er meer te beleven. Eerst was het Vitesse dat dacht aanspraak te maken op een penalty. Brown ging neer na een actie van Karsdorp. De scheidsrechter zag er geen penalty in. Aan de andere kant wees hij een kwartier later wel naar de stip toen Kongolo duidelijk over de knie ging bij Kashia. Kuyt mocht daardoor aanleggen voor zijn derde penalty. Hij deed dat dit keer onberispelijk door het midden. Nog geen twee minuten later was het duel beslist. Basacikoglu rondde een goede actie uitstekend af.

Kuyt benut drie penalties in drie wedstrijden

Dirk Kuyt kent een productieve start bij zijn terugkeer in de eredivisie. Na drie duels loopt hij één-op-één, in doelpunten en in penalties. In elk duel kreeg Feyenoord een strafschop en benutte de aanvoerder ze.

'80 Solenki voor Dauda

Feyenoord in Beeld: 101 foto's Feyenoord - Vitesse !!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.