Debutant Kramer wijst Feyenoord de weg naar 0-2 zege in Leeuwarden

16 augustus 2015
-
-

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd in de competitie weten te winnen. Uit bij Cambuur werd na een moeizame eerste helft uiteindelijk met 0-2 gewonnen. Debutant Kramer wees Feyenoord de weg door de openingstreffer binnen te koppen.

In een matige eerste helft kon Feyenoord geen indruk maken. Van Bronckhorst had ten opzichte van vorige week alleen Nelom vervangen. Kongolo schoof naar de linksbackpositie, waardoor er in het centrum ruimte kwam voor Van der Heijden. Immers en de debutanten Botteghin en Kramer begonnen op de bank.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los. Feyenoord kon in de tweede helft eindelijk de tegenstander de wil op leggen en kreeg kansen op de openingstreffer. Nadat Kazim de kansen niet wist te benutten werd hij tot eigen frustratie gewisseld. Invaller Kramer deed vervolgens al snel wat zijn voorganger naliet. Een voorzet van rechts kopte hij knap over de keeper binnen. Even daarna leken de Friezen op 1-1 te komen. Vermeer greep mis bij een diepe bal en leek de bal in het doel te zien gaan. De invliegende Van Beek kon de bal nog net op de lijn weghalen. Althans dat was de uitleg van de grensrechter. De beelden kon geen echte uitsluitsel geven of de bal al an niet over de lijn was geweest.

In blessuretijd kon Feyenoord het duel beslissen. Feyenoord kreeg een penalty na vermeend hands van Bakker. Beelden leken uit te wijzen dat het geen hans was. Kuyt was desalniettemin zeker van zichzelf en schoof net als tegen FC Utrecht de penalty onberispelijk binnen.

Ranglijst: alleen Ajax en Feyenoord met zes punten uit twee duels

Feyenoord nestelt zich direct samen met Ajax bovenaan de ranglijst. Tot nu toe hebben alleen Ajax en Feyenoord het volle pond uit twee duels. NEC voegt zich daar nog bij als het uit bij Heracles weet te winnen. Ajax staat op basis van doelsaldo (6-0) nog boven Feyenoord (5-2).

Kramer had slechts 948 seconden nodig voor doelpunt

Kramer: 'dit is een droomscenario'

Michiel Kramer kende een droomdebuut. Als invaller voor zijn jeugdliefde maakte hij de 0-1 en trok hij daarmee de wedstrijd over de streep voor Feyenoord. 'Dit is echt een droomscenario. Het is te gek voor woorden, dit debuut. Zo belangrijk zijn in de eerste wedstrijd bij je nieuwe club. De afgelopen weken zijn hectisch geweest. Het is fantastisch dat nu de beloning volgt. Het was een goede steekbal van Rik. Vervolgens werd de voorzet nog aangeraakt waarna ik hem goed binnenkopte,' zo beschreef de spits het doelpunt.

Voetballend was er volgens de spits nog veel aan te merken op zijn invalbeurt. 'Ik moet nog wennen aan de speelstijl en de looplijnen. Daar maak ik me niet druk om, dat is logisch. Dat komt uiteindelijk vanzelf.' De spits sprak in de kleedkamer met Kazim, die zij zijn wissel niet echt vriendelijk was. 'Het was niet naar mij persoonlijk, hij was teleurgesteld met hoe het ging vandaag. Dat is geen probleem voor mij.'

Van Bronckhorst: 'Kazim aangesproken op zijn gedrag'

Giovanni van Bronckhorst laat tegenover RTV Rijnmond weten dat hij in de kleedkamer Kazim heeft aangesproken op zijn gedrag bij de wissel. 'Zijn gedrag kan echt niet. Ik zal morgen weer met hem gaan zitten om het er over te hebben.' De coach liet weten het verder intern te willen houden.

Kuyt: 'deze wedstrijden gingen vorig seizoen verloren'

Dirk Kuyt liet na afloop voor de camera van Fox Sports weten vooruitgang te zien bij Feyenoord. 'Ik denk dat we een goed team aan het formeren zijn. Het gaat uiteindelijk om het resultaat. Deze wedstrijden gingen vorig seizoen verloren. We wilden Cambuur onze wil opleggen. Dat lukte zeker in de eerste helft niet. In de tweede helft kwamen de kansen wel. Helaas kon Colin het niet afmaken, maar gelukkig deed Michiel dat wel. De invallers zijn belangrijk, dat is goed om te zien. Het is geweldig voor Kramer dat hij zo debuteert, maar nog belangrijker voor Feyenoord.'

Uitslag: 0-2 (0-0)

0-1 Michiel Kramer ('77)
0-2 Dirk Kuyt ('93, penalty)
Van Boekel
10.000 toeschouwers

Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('57)

Feyenoord in Beeld: 93 foto's Cambuur - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.