Eenvoudige 3-0 zege Feyenoord op NAC

8 maart 2015
-
-

Feyenoord heeft een eenvoudige zege behaald op NAC Breda. Na een onrustige week vanwege het aangekondigde vertrek van Fred Rutten wist Feyenoord vrij simpel met 3-0 te winnen.

Feyenoord begon scherp aan de wedstrijd en hanteerde een hoog tempo. Daarmee bracht het de tegenstander aan het wankelen. Al na 2 minuten was Elvis Manu dicht bij de openingstreffer. Zijn doelpoging eindigde via de lat op de doellijn. Manu dacht aan een doelpunt, maar de doellijntechnologie wees anders uit. Na tien minuten was het alsnog raak. Lex Immers kopte de bal binnen uit een hoekschop. NAC verdediger Ligeon kopte de bal nog wel weg, maar toen was de bal al volledig achter de doellijn. De doellijntechnologie wees dat feilloos aan en hielp Feyenoord aan de voorsprong.

Na de hele behoorlijke eerste helft werd het in de tweede helft allemaal wat minder. NAC kon daardoor terugkeren in de wedstrijd. Rutten bracht vervolgens Boetius en Achahbar in het veld om wat teweeg te brengen in het team. Daar slaagde hij direct in. Het was invaller Boetius die de voorzet gaf van waaruit Te Vrede uitstekend kon binnenkoppen. Vervolgens was het Clasie die bij een uitval niet zelfzuchtig was en Te Vrede in staat stelde om ook de 3-0 binnen te schieten.

Doellijntechnologie bewijst voor het eerst zijn waarde bij doelpunt Feyenoord

De doellijntechnologie bewees tijdens Feyenoord - NAC voor het eerst zijn waarde in de eredivisie. In de eerste tien minuten werd de technologie twee keer geraadpleegd. Bij het eerste geval was het geen treffer, de tweede keer was het wel raak en werd het doelpunt van Immers goedgekeurd door Vink op basis van de registratie van de doellijntechnologie. De inzet van Immers werd pas achter de doellijn uit het doel gekopt door NAC.

17-jarige Verdonk maakt debuut in eerste elftal

Feyenoord - NAC is een wedstrijd die in ieder geval door Calvin Verdonk nooit meer vergeten wordt. De 17-jarige talentvolle verdediger mocht een kwartier voor tijd zijn debuut maken. Hij zat voor het eerst bij de selectie vanwege het afhaken van Miguel Nelom. Hij kwam erin als vervanger voor Lucas Woudenberg die een goede wedstrijd speelde.

Feyenoord in Beeld: 82 foto's Feyenoord - NAC online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 33 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.