Blamage Feyenoord bij Heracles: 2-0 nederlaag

14 februari 2015
-
-

Feyenoord heeft zich zaterdagavond geblameerd. Tegen het zwakke Heracles werd met 2-0 verloren. Feyenoord had veel balverlies, maar kon nauwelijks kansen creëren. Het was voor Heracles pas de eerste zege van 2015 en de tweede keer dit seizoen dat de ploeg de nul hield.

In een hele slechte eerste helft van Feyenoord-zijde kon de ploeg werkelijk niets creëren. Feyenoord had meer balbezit, maar wist daar nauwelijks iets mee te doen. Voor de doelen was heel weinig te beleven tot aan de tweede minuut van de blessuretijd van de eerste helft. Miscommunicatie tussen Vermeer en Kongolo leidde tot slecht uitverdedigen van de laatste. Linssen kreeg de bal in de voeten en aarzelde geen moment. Op prachtige wijze wist hij de bal over Vermeer in het doel te lepelen.

Na rust probeerde Feyenoord de druk wel op te voeren. Dat was echter veel te inspiratieloos, waardoor de ploeg slechts een kans of twee wist te creëren in die tweede helft. Lex Immers was het dichtstbij een treffer. Hij trof met een kopbal de paal. Heracles bleef ondertussen gevaarlijk via de counter. Vijf minuten voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd. Bruns kopte volledig vrijstaand een voorzet van Linssen binnen en haalde daarmee de drie punten binnen voor de zo in degradatienood verkerende thuisploeg.

Ranglijst: derde plaats opnieuw in gevaar voor Feyenoord

Door de zege bij Heracles komt de derde plaats opnieuw in gevaar voor Feyenoord. De ploeg mag achteraf blij zijn met de 2-4 nederlaag van AZ vrijdagavond tegen PSV. Zondag PEC Zwolle Feyenoord voorbij als het thuis weet te winnen van de Go Ahead Eagles.