Feyenoord wint topper in Eindhoven en is heel dichtbij voorronde CL: 0-2

13 april 2014
-
-

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats. Tien jaar wist de club niet te winnen in Eindhoven maar zondag was Feyenoord heer en meester in het Philips Stadion. Op de 0-2 was helemaal niets af te dingen.

In het eerste kwartier had Feyenoord het met name lastig met Memphis Depay. Na enkele tactische omzettingen van Ronald Koeman kreeg Feyenoord de wedstrijd in handen. Die zou het vervolgens niet meer weggeven. Feyenoord kwam op voorsprong via Mathijsen, die een vrije trap van Vilhena binnenkopte. Nog voor rust had Feyenoord de wedstrijd moeten beslissen. Tot twee keer toe verzuimde Graziano Pelle dat echter.

In de tweede helft had Feyenoord eigenlijk heel weinig moeite tegen een zwak PSV. De Eindhovanren wisten zich geen raad met het 5-3-2 van Koeman. Onder andere Immers was dicht bij de 0-2. Die kwam uiteindelijk via een schitterend afstandschot van de steeds opkomende Daryl Janmaat. PSV kon daar ook na de 0-2 niets meer tegen inbrengen.

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Psv - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.