Feyenoord onderuit in Klassieker: 1-2

2 maart 2014
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. De ploeg moet pas op de plaats maken na een 1-2 nederlaag in de Klassieker.

Feyenoord nam het initiatief in de eerste helft. Dat leverde een aantal mogelijkheden op voor onder meer Immers. Het was natuurlijk Graziano Pelle die Feyenoord op voorsprong bracht. Boetius stuurde Martins Indi diep. De linksback zorgde met een voorzet op maat ervoor dat Pelle in de verre hoek kon binnenkoppen, een prachtige aanval en dito goal. Tegen de verhouding in kwam Ajax langszij. Janmaat liet Kishna lopen en zag hoe die invaller Sigthorsson in staat stelde om de gelijkmaker binnen te werken. Dat was een enorme domper zo vlak voor rust.

Na rust was de eerste kans voor Klaassen, zijn schot belandde op de paal. Feyenoord probeerde het daarna wel, maar kon nog maar weinig echte kansen creëren. De grootste was opnieuw voor Immers. Ajax was doortastender en veel efficiënter. De ploeg profiteerde via Veltman van onoplettendheid achterin bij Feyenoord. De drie punten gingen daardoor mee naar Amsterdam, de frustratie was groot na afloop bij Feyenoord.

Ranglijst: titelkansen verkeken, vierde plaats in gevaar

Feyenoord moet door de nederlaag in de Klassieker definitief afscheid nemen van de titelkansen, voor zover die er nog waren. De tweede plaats is het hoogst haalbare. Tegelijkertijd komt de vierde plaats nadrukkelijk in gevaar. PSV staat op nog slechts e e n punt achterstand. De vierde plaats is belangrijk voor Europees voetbal. Alleen de eerste vier plaatsen zijn verzekerd van Europees voetbal. De nummer vijf speelt de play-offs. En bij het winnen van de play-offs volgt een hele vroege start van de Europa League in de tweede voorronde.

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage Feyenoord -ajax online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.