Feyenoord ziet punten verdampen in blessuretijd: 2-2

23 februari 2014
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de noodzakelijke zege in de topper uit bij FC Twente binnen te halen. Feyenoord was de betere ploeg, maar kon het niet afmaken tegen FC Twente. De club uit Enschede had daarbij de scheidsrechter op de eigen hand.

Al snel speelde scheidsrechter Serdar Gözübüyük een hoofdrol. FC Twente doelman Marsman pakte het been van Immers vast. Daar waar rood en een penalty op zijn plaats waren geweest, deed de scheidsrechter niets. Aan de andere kant miste Promes een grote kans op de openingstreffer. Pelle deed het vervolgens wel met een schot uit de draai, 0-1.

Feyenoord was de betere ploeg en leek het duel na rust te beslissen. Jean-Paul Boetius was opnieuw trefzeker. Castaignos bracht zijn ploeg weer terug in de race met een schot in de korte hoek. Lange tijd leek er weinig aan de hand, maar in de slotfase zette FC Twente steeds meer druk. Vijf minuten in blessuretijd viel het doek alsnog over Feyenoord. Castaignos stond bij een schot opzichtig buitenspel en hinderde daarbij de keeper. De scheidsrechter wilde ook hier niets van weten en kende de onverdiende gelijkmaker toe.

Feyenoord zakt terug naar de vierde plaats

Feyenoord zakt door het gelijkspel in Enschede terug naar de vierde plaats. De titel lijkt nu wel heel ver weg. De achterstand op Ajax bedraagt nu negen punten. De achterstand op FC Twente bedraagt drie punten, de achterstand op Vitesse e e n punt.

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage Fc Twente- Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.