Duur puntenverlies Feyenoord in Breda: 1-1

16 februari 2014
-
-

Feyenoord heeft duur puntenverlies geleden in Breda. Ondanks een overwicht en voldoende grote kansen bleef Feyenoord op 1-1 steken uit bij NAC.

Feyenoord had vanaf het begin het overwicht in Breda. Feyenoord startte fel en kon direct de controle over de wedstrijd nemen. Het duurde uiteindelijk nog 25 minuten voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Immers liet de bal lopen en stelde zo Janmaat in staat de 0-1 te maken. Even later was Boetius dichtbij de 0-2, Ten Rouwelaar redde. Uit het niets kwam NAC tien minuten voor rust langszij. Nijhuis vond dat Nelom bij het afwenden van een bal hands had gemaakt. Een zeer zware beslissing leidde dus tot een penalty en de 1-1 via Poepon.

Pelle kreeg net als voor rust ook na rust weer de nodige mogelijkheden om te scoren. De Italiaan kon dit keer echter het verschil niet maken. Hij had het vizier niet op scherp. Aan de andere kant was Poepon dichtbij de tweede voor NAC. Scheidsrechter Nijhuis verzuimde Feyenoord een terechte penalty te geven, daar waar hij NAC wel een dubieuze penalty toekende. Ook zonder de scheidsrechter had Feyenoord moeten winnen gezien de legio kansen, maar de scheidsrechter drukte uiteindelijk met zijn beslissingen wel zijn stempel op het gelijkspel.

Ranglijst: Feyenoord nu alleen derde, maar ziet FC Twente uitlopen

Feyenoord is door het gelijkspel nu alleen derde op de ranglijst. De ploeg liep een punt uit op Vitesse dat verloor van FC Twente. Feyenoord ziet echter FC Twente uitlopen naar een voorsprong van drie punten. Ajax kan Feyenoord later vandaag op zeven punten zetten.

Koeman: 'ik verwijt de ploeg niets'

Ronald Koeman vond dat hij zijn elftal niets kan verwijten na het gelijkspel in Breda. 'Over het veldspel heb ik geen klagen, op het eerste kwartier voor rust na. We waren veruit de betere ploeg,' zo stelde hij tegenover RTV Rijnmond. 'Alleen maken we maar één doelpunt. Ik ben geen trainer die met pen en papier op de bank zit, maar ik weet wel dat we veel kansen hebben gehad. Als je zoveel creëert, moet je ze afmaken. Dat lieten we na. Ik verwijt de ploeg niets, we hebben goed gespeeld, met goed positiespel.' Volgens Koeman ontbrak voorin een beetje het geluk en vielen de ballen 'net niet' goed.

Koeman na zien van de beelden: 'penalty onthouden'

Voor de camera van Fox Sports onthield Ronald Koeman zich nog van commentaar over de penaltygevallen. 'Ik moet het eerst terugzien.' Hij verweet de coach wel in de beginfase niet goed opgetreden te hebben. NAC was in zijn ogen veel te agressief. 'De overtreding op Pelle was donkerrood. Maar we hebben het zelf laten liggen vandaag, laat dat duidelijk zijn.'

Inmiddels is hij via twitter overduidelijk over de penalty.

Feyenoord: Lex Immers ('62)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('88)

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage NAC - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.88. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.