Feyenoord haalt met 5-1 uit!

8 februari 2014
-
-

Feyenoord heeft weer eens een ouderwets grote zege behaald. In De Kuip werd het 5-1 tegen NEC door twee doelpunten van Pelle, twee van Boetius en een van Immers.

Feyenoord kende een valse start tegen NEC. Al in de openingsminuut kon NEC Feyenoord op een 0-1 achterstand zetten. Tien minuten later deed hij dat alsnog via een mooie volley. Feyenoord moest aan de bak. Het bracht de Rotterdammers niet uit balans. Feyenoord walste vervolgens over NEC heen. Het was Immers die voor de gelijkmaker zorgde. Pelle rondde vervolgens een voorzet van Janmaat goed af voor de 2-1. De Italiaan kreeg een unieke kans vanaf de penaltystip voor de 3-1 maar miste opnieuw. Na rust waren het Boetius, alweer Pelle en nogmaals Boetius die Feyenoord naar de ruime 5-1 tilden. Mulder droeg tenslotte ook nog zijn steentje bij door een penalty van NEC te stoppen. Een meer dan verdiende ruime zege voor Feyenoord die Feyenoord weer terugbrengt in de top drie en de hoop weer doet leven.

[Foto] Schitterende sfeeractie in de Kuip

Feyenoord profiteert optimaal van puntenverlies FC Twente en Vitesse, Feyenoord nu 3e

Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van zowel FC Twente (nederlaag bij PSV) als Vitesse (gelijk tegen ADO). Feyenoord is door de zege op NEC naar de derde plaats geklommen. In punten staan FC Twente, Feyenoord en Vitesse gelijk. Op doelsaldo staat Feyenoord derde. FC Twente heeft echter nog een duel tegoed.

5-1 Jean-Paul Boëtius ('78)

Opmerkelijk: (39) Pelle mist penalty; (64) Mulder stopt penalty Rieks)

15  4 5-0 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.51. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.