Zeperd Feyenoord, verliest bij hekkensluiter ADO: 3-2

25 januari 2014
-
-

Feyenoord heeft een verschrikkelijke zeperd achter de rug. Zaterdagavond werd met 3-2 verloren uit bij hekkensluiter ADO Den Haag. Na een 2-0 ruststand kwam Feyenoord nog terug tot 2-2, maar ging het vervolgens alsnog mis.

In een matige eerste helft was Feyenoord weliswaar de betere ploeg, maar kwam het 2-0 achter. ADO benutte twee van de drie kansen via Beugelsdijk en Bakker. Feyenoord toonde veel te weinig agressie en liet zich tegen de hekkensluiter op onbegrijpelijke wijze de kaas van het brood eten.

Na de donderspeech van Ronald Koeman in de rust was het allemaal iets feller. Dat leverde diverse mogelijkheden op. Clasie bracht Feyenoord met een mooi schot terug in de wedstrijd. Het was Pelle die van fouten achterin bij ADO profiteerde en de gelijkmaker binnenwerkte. Feyenoord leek erop en erover te kunnen. Toch was het weer ADO dat bij een tegenstoot direct doeltreffend was, Alberg schoot de 3-2 binnen. Dat bleek de winnende treffer waarmee de hekkensluiter op onthutsende wijze Feyenoord versloeg.

Mathijsen naar oogziekenhuis vanwege oogblessure

Joris Mathijsen is bij ADO Den Haag - Feyenoord uitgevallen na een blessure aan zijn oog. De centrale verdediger kreeg een bal vol in zijn oog, waarna die helemaal rood aanliep. Hij is vervolgens direct naar het oogziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Pelle: 'we gaven het de eerste helft weg'

Aanvoerder Graziano Pelle was na afloop zeer teleurgesteld voor de camera van Fox Sports. 'We gaven het in de eerste helft weg. We gaven onnodig twee goals weg en waren niet agressief genoeg. Tweede helft probeerden we ons best te doen om terug te komen, maar het was niet genoeg. Na de 2-2 dachten we dat het nog zou gebeuren. Helaas kregen we alsnog de derde tegen. Het lag niet aan het drukke programma met de derde wedstrijd in de week, daar moet je helemaal niet mee bezig zijn.'

Koeman boos over eerste helft: 'geen besef hoe belangrijk deze wedstrijd was'

Ronald Koeman liet na afloop voor de camera van Fox Sports weten boos te zijn over de instelling van zijn ploeg in de eerste helft. 'Ik heb me geërgerd aan de eerste helft. Dat paste niet bij wat ik van een elftal wil zien. Goed of slecht spelen is inherent aan voetballen, maar als je niet beseft hoe belangrijk deze wedstrijd van vanavond is, dan is dat een enorme teleurstelling. Ik had dat gevoel direct vanaf het begin. Blijkbaar heb ik dan ook niet de juiste snaar geraakt. In de rust spraken de spelers zich uit en daarna heb ik het overgenomen. In ieder geval hebben we daarna een reactie getoond in de tweede helft. Dat is dan nog wel positief. Maar dan is het ongelofelijk dat als je terugkomt op 2-2 je niet minimaal een gelijkspel behaalt. Dan begrijp je niet waar het om gaat.'

15  1 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.82. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.