Tweede uitzege van het seizoen: 0-2 bij Cambuur

3 november 2013
-
-

Feyenoord heeft de tweede uitzege van het seizoen behaald door een 0-2 zege in Leeuwarden. Het was echter allesbehalve een regelmatige zege voor Feyenoord.

Cambuur zette Feyenoord van af het begin onder druk en had in de eerste helft het beste van het spel. De ploeg verzuimde echter op voorsprong te komen. Feyenoord zette daar veel te weinig tegenover. De ploeg liet zich aftroeven door de felle thuisploeg. Toch kwam Feyenoord op slag van rust op voorsprong. Het was Boetius die Immers in staat stelde om de 0-1 binnen te tikken.

Na een donderspeech in de rust van Koeman, kwam het elftal van Feyenoord beter uit de kleedkamer. De ploeg kreeg meer controle en zag vervolgens de zege niet meer echt in gevaar komen. Het was invaller Te Vrede die de wedstrijd halverwege de tweede helft definitief besliste door een voorzet van Schaken binnen te koppen.

Ranglijst: Feyenoord stijgt met stip naar 4e plaats, boven Ajax en PSV

Feyenoord heeft door de zege op Cambuur eindelijk eens geprofiteerd van nieuw puntenverlies van Ajax, PSV en FC Twente. De ploeg stijgt met stip van de achtste naar de vierde plaats en staat nu voor Ajax en PSV. De achterstand op koploper AZ, volgende week tegenstander in De Kuip, bedraagt slechts twee punten.

Feyenoord in Beeld: Foto's Cambuur - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.