Feyenoord via 3-0 tegen Hoek naar vierde ronde

30 oktober 2013
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft zonder goed te spelen een simpele overwinning behaald op de amateurs van HSV Hoek. In de Kuip plaatste Feyenoord zich via een 2-0 zege voor de vierde ronde van de KNVB beker.

HSV was niet gekomen om als maaltijd gebruikt te worden door Feyenoord. De ploeg verdedigde vanaf het begin uitstekend en geconcentreerd. Feyenoord had veel meer balbezit, maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. Na en half uur profiteerde Feyenoord van een verdedigingsfout achterin. Vandepitte zag een hoge voorzet van Daryl Janmaat vlak voor zijn neus van richting veranderd worden, waarna hij zelf de bal vlak voor het doel onbedoeld het laatste zetje gaf.

Naarmate de tweede helft vorderde, werden de ruimtes op het veld steeds groter en kwam Feyenoord steeds makkelijker aan voetballen toe. Nadat Bakkal na een uur spelen uit een voorzet van Miquel Nelom de 2-0 had binnengetikt – zijn eerste doelpunt voor Feyenoord sinds zijn rentree in De Kuip – was het verzet van de bezoekers gebroken.

Het eenrichtingsverkeer in het laatste half uur leverde desondanks nog maar één doelpunt op. Mitchell Te Vrede kopte halverwege de tweede helft raak op aangeven van Ruben Schaken en tekende daarmee voor zijn eerste officiële treffer in het shirt van Feyenoord. De gretige spits kreeg in het restant van de wedstrijd de beste kansen om de score verder uit te breiden, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde.

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage Feyenoord - HSV Hoek

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.