Feyenoord verliest thuis en laat koppositie liggen

27 oktober 2013
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de koppositie te pakken. Door de resultaten van de concurrenten had Feyenoord plotseling de unieke kans om in de eigen Kuip de koppositie te pakken. De ploeg liet het liggen en verloor thuis met 1-2 van Heracles.

Feyenoord was in de eerste helft veel sterker, maar verzuimde een duidelijke voorsprong te nemen. Tegen de verhouding in kwam Heracles in de 41ste minuut aan de leiding. Via Streutker, of misschien wel een eigen doelpunt van Nelom werd het 0-1. Feyenoord had slechts twee minuten nodig om langszij te komen. Boetius knalde via de lat binnen. De 2-1 bleef uit toen Nelom hard de paal raakte.

Ook na rust was Feyenoord sterker. Voorin kon de ploeg echter niet het verschil maken. Dat kon Heracles wel op de counter. Het was Rosheuvel die zijn ploeg op 1-2 zette. Feyenoord moest vervolgens met vereende krachten opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Die 1-2 was de ploeg echter fataal. Feyenoord kon het niet meer opbrengen en de irritatie nam toe. Dat leidde vlak voor tijd tot een kopstoot van Pelle die vervolgens met rood moest vertrekken.