Eerste uitzege voor Feyenoord: 1-2 bij Vitesse

6 oktober 2013
-
-

Feyenoord heeft de eerste uitzege van het seizoen binnen. In Arnhem werd Vitesse verslagen. Daarmee versloeg de ploeg direct ook een van de concurrenten voor de bovenste plaatsen.

Feyenoord speelde een uitstekende eerste helft en kwam dan ook verdiend op 0-2 voor. Eerst was het Stefan de Vrij die na een hoekschop bij de tweede paal kon binnentikken. Vervolgens kon Pelle een goede voorzet van Armenteros binnenkoppen.

Na rust drukte Vitesse Feyenoord terug. De thuisploeg kreeg diverse kansen, maar Mulder hield zijn doel heel lang schoon. Pas zeven minuten voor tijd moest Mulder zich gewonnen geven na een kopbal van Havenaar. Daarna ontstond er nog een zenuwslopende slotfase waarin Vitesse in blessuretijd een aantal enorme kansen kreeg, onder andere voor keeper Velthuizen. Feyenoord sleepte de zege en daarmee de driepunten echter over de meet.

[video] Koeman: moeite om te liegen

Pelle dolblij met eerste uitzege: 'dit is pas het begin'

Graziano Pelle was na afloop dolblij met de zege van Feyenoord, zo liet hij blijken voor de camera van Fox Sports. 'Het was een fantastische wedstrijd voor het publiek. We hebben 75 minuten heel goed gespeeld. En daarna hebben we tot het einde gevochten voor de zege. De eerste uitzege in lange tijd, dat moet nu veranderen. We hadden een enorm goede mentaliteit vandaag. Het is ook belangrijk dat De Vrij gescoord heeft. We mogen hem allemaal heel graag. het vertrouwen binnen de ploeg is heel groot in hem en in alle spelers. We moeten nu gewoon doorgaan. Dit is pas het begin.'

Feyenoord in Beeld: Feyenoord wint met 1-2 van Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.