Feyenoord laat Roda kansloos in De Kuip: 4-0

1 september 2013
-
-

Feyenoord heeft de tweede competitiezege te pakken. In De Kuip liet Feyenoord Roda JC zonder zelf goed te spelen kansloos.

Voor rust had Feyenoord wel een overwicht maar creëerde het nauwelijks kansen. Het was dan ook niet toevallig dat de club door een penalty op voorsprong kwam. Een overtreding op Armenteros werd door Wiedemeijer bestraft met een penalty. Vilhena wilde hem direct nemen, maar Koeman gaf de opdracht dat Vormer achter de bal moest gaan staan. Die twijfelde niet en zorgde voor de 1-0. Vlak voor rust werd het 2-0 toen Pelle prachtig binnenschoot.

Na rust was Feyenoord veel sterker. Roda kreeg geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Feyenoord liep vervolgens naar 4-0 uit via doelpunten van Nelom en Goossens (afstandschot).

Ranglijst: Feyenoord 12e op twee punten van de nummer drie

Feyenoord is door de zege op Roda JC gestegen naar de twaalfde plaats op de ranglijst. De achterstand op nummer drie FC Twente bedraagt nog slechts twee punten.

Koeman tevreden: 'nu tellen eerst alleen de punten'

Ronald Koeman toonde zich na afloop van het duel tegen Roda JC voor de camera van Fox Sports een tevreden man. 'Na de teleurstelling van afgelopen donderdag mag je blij zijn met een 4-0 zege. Zaak is dat we nu winnen, punten halen. Dan volgt goed voetbal later vanzelf. We zijn begonnen aan een inhaalrace en dat blijven we de komende weken doen. Eerst de punten dan goed voetbal.'

Koeman: 'Vormer moet meer spelhervattingen nemen'

Bij de penalty nam Tonny Vilhena de bal direct in handen om hem te nemen. Aanvoerder Stefan de Vrij greep echter in en gaf de bal aan Ruud Vormer. Ronald Koeman gaf na afloop voor de camera van Fox Sports aan De Vrij toegeroepen te hebben deze actie te ondernemen. 'Vormer heeft een betere trap. Als ze in het veld die beslissing niet nemen, dan geef ik de opdracht.,' aldus Koeman. 'Ik vind sowieso dat Vormer te weinig spelhervattingen neemt en teveel vrije trappen over laat aan Vilhena. Dat wa smij nooit overkomen. Vormer heeft een betere trap, Vilhena oefent nooit.'

Feyenoord in Beeld: Foto's Feyenoord - Roda JC online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.76. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.