29 augustus 2013
-
Europa League
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om zich op eigen krachten te plaatsen voor de Europa League. Na de 1-0 in Rusland, won Kuban Krasnodar ook in de Kuip: 1-2. Feyenoord kreeg wel de kansen, maar vooral een lesje in effectiviteit.

Feyenoord begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg zette druk en dat leverde na drie minuten al een strafschop op. De inzet van Pelle werd echter gestopt door de doelman. Een paar minuten later al maakte Pelle zijn fout goed. Hij zorgde voor de 1-0 en zette daarmee de stand over twee wedstrijden op gelijke hoogte.

Individuele fouten van Feyenoord zorgden ervoor dat Kuban weer in de wedstrijd kwam en er geloof in kreeg. Dat resulteerde na 18 minuten in de gelijkmaker van Popov. Feyenoord moet daardoor nog twee keer scoren. Die kansen kwamen er in het volg van de eerste helft ook nog. Met name Immers had twee grote kopkansen. Hij had het vizier niet op scherp.

Vlak na rust deden de Russen wel wat Feyenoord verzuimde. Bucur kon uithalen voor de 1-2 en daarmee het lot van Feyenoord bezegelen. Feyenoord probeerde het daarna nog wel, maar dat was tegen beter weten in.

Feyenoord in Beeld: 104 foto's Feyenoord - Fc Kuban online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.