Feyenoord verliest Klassieker met 2-1

18 augustus 2013
-
-

De dramatische start van Feyenoord is compleet met een nederlaag tegen aartsrivaal Ajax in de Amsterdam Arena. Daarmee verloor de ploeg ook de derde wedstrijd op rij. Uiteindelijk trokken de Amsterdammers met 2-1 aan het langste eind.

Koeman had voor zijn elftal een 4-4-2 opstelling bedacht met Vormer als extra slot op de deur. Dat pakte in de beginfase goed uit. De ploeg was scherp en kwam al na zes minuten op voorsprong. Het was Graziano Pelle die de openingstreffer kon binnenschieten. In de beginfase was Feyenoord beter en verzuimde het aanvallend goed te passen om meer kansen te creëren. Na ongeveer een kwartier spelen verloor Feyenoord de controle en moest het terug. Ajax werd steeds sterker en drukte Feyenoord terug tot in de eigen zestien. Dat leverde diverse kansen op.

Toch was het een arbitrale beslissing die Ajax langszij bracht. Vormer tikte Fischer heel lichtjes aan en kreeg vervolgens een penalty. Die beslissing werd hevig bestreden, maar de scheidsrechter aarzelde niet. Sigthorsson tekende vervolgens voor de 1-1. Een paar minuten later zou hij zelfs de 2-1 binnentikken. Op dat moment moest Feyenoord vrezen voor een grotere achterstand.

Na een ingreep van Koeman bij rust stond de organisatie van Feyenoord in de tweede helft beter. De ploeg kreeg van daaruit bij vlagen wel een overwicht. Het kon echter veel te weinig creëren om terug te kunnen keren in de wedstrijd. Door de 2-1 bleef Feyenoord zicht houden op een punt. Met debutant Armenteros en invaller Verhoek probeerde Koeman nog iets te forceren. Dat zat er echter niet meer in, waardoor de stand 2-1 bleef en de derde nederlaag een feit is.

Slechtste competitiestart ooit voor Feyenoord met 3 nederlagen op rij

Met de nederlaag in de Arena heeft Feyenoord de slechtste competitiestart ooit in haar historie te pakken. Nooit begon de ploeg met drie nederlagen op rij.

Ranglijst: Feyenoord op 17e plaats

Na de drie nederlagen op rij staat Feyenoord op een diepbedroevende 17e plaats op de ranglijst. Afhankelijk van de andere resultaten kan Feyenoord nog twee plaatsen stijgen.

Kuipers: 'Fischer valt vrij makkelijk, maar er was contact en dus terechte penalty'

Scheidsrechter Kuipers bleef na afloop voor de camera van Fox Sports ook na het zien van de beelden bij zijn beslissing over de penalty. 'Ik stond volgens mij in een prima positie. Ik zag dat Ruud Vormer Fischer heel licht aantikte met zijn voet op de hak en daardoor kwam Fischer ten val. Als ik de beelden zie, valt hij vrij makkelijk. Maar er is contact en volgens mij net genoeg om een strafschop te geven. Terechte beslissing dus.'

Uitslag: 2-1 (2-1)

0-1 Graziano Pellè ('6)
1-1 Sigthórsson ('31)
2-1 Sigthórsson ('37)