Zeer belangrijke zege Feyenoord uit bij Roda: 0-1

10 maart 2013
-
-

Feyenoord heeft een zwaarbevochten zege behaald in Kerkrade. Na en uur zonder een enkel probleem tegen Roda JC moest de ploeg in de slotfase nog billenknijpen. Uiteindelijk trok Feyenoord de 0-1 over de streep.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Feyenoord steeds sterker. Dat leidde in de 30ste minuut dan ook tot de logische openingstreffer voor Feyenoord. Pelle kopte de 0-1 binnen, waarna hij even later ook dicht bij de 0-2 was.

In de tweede helft verloor Feyenoord langzamerhand de controle over de wedstrijd. Feyenoord kwam goed weg toen de scheidsrechter niets zag bij een overtreding van Martins Indi in het strafschopgebied op Malki. In het vervolg waren er kansen voor beide doelen. Met name Roda JC was enkele keren heel dicht bij de gelijkmaker. Mulder keepte vooral op de lijn echter uitstekend. Hij redde Feyenoord een aantal keer. Clasie hielp hem daarbij door een bal van Immers van de lijn af te halen.

Ranglijst: Feyenoord in punten gelijk met PSV

Feyenoord is door de zege in Kerkrade in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper PSV. Alleen het doelsaldo is nog (fors) minder. Later vanmiddag komt Ajax bij een zege thuis op PEC Zwolle wel aan kop van de ranglijst met een punt voorsprong.

Koeman: 'het was natuurlijk wel een strafschop voor Roda'

Koeman vond de veelbesproken overtreding van Bruno Martins Indi op Sanharib Malki niet handig. "Het was een onnodige sliding, ook omdat Joris Mathijsen nog meeliep. Je kunt beter dat risico niet nemen. Gelukkig liep het goed af, maar het was natuurlijk wel een strafschop. Zo reëel moet je zijn," zo liet hij weten tegenover Telegraaf.nl.

'82 Lebedynski voor Biemans

FR1908.net: Roda JC - Feyenoord 0-1Feyenoord in Beeld: fotoreportage Roda JC - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.