Vilhena schiet Feyenoord naar 1-3 zege op Willem II

3 februari 2013
-
-

Feyenoord haalde zondagmiddag in Tilburg de eerste overwinning van 2013 binnen. Inmiddels alweer in februari won Feyenoord met 1-3 van Willem II. De kleine Vilhena was de grote man met twee treffers.

Feyenoord kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Het was niemand anders dan Graziano Pelle die de 1-0 binnenschoot. Hij miste een kwartier later de kans op de 2-0. Feyenoord was in die fase veel sterker, maar verzuimde dat in de score tot uitdrukking te brengen. Willem II kwam echter weer langszij. Martins Indi maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarvoor vreemd genoemd Mathijsen geel kreeg. Misidjan benutte de penalty en schoot Willem II tegen de verhouding in op gelijke hoogte.

Willem II ging in de tweede helft op zoek naar meer. Dat gaf Feyenoord de ruimte om het uit te spelen. Vilhena maakte daar handig gebruik van. Eerst maakte hij een uitstekende pass van Pelle met een volley mooi af. Vervolgens schoot hij nog eens in de verre hoek raak. Daarmee zette hij Feyenoord eigenhandig op 1-3 en besliste hij de wedstrijd.

Vilhena jongste Feyenoorder ooit met twee treffers

Tonny Trindade de Vilhena is de jongste Feyenoorder ooit met twee treffers in een duel. Hij doet dat na 18 jaar en 31 dagen.

Ranglijst: Feyenoord klimt naar vierde plaats

Feyenoord is door de zege geklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. De ploeg profiteert optimaal van de nederlagen van FC Twente en Vitesse. Feyenoord heeft nog slechts een punt achterstand op de nummer drie FC Twente.

[video] Vilhena rondt prachtig af na wippertje Pellè

Pelle met 15 goals nu tweede op topscorerslijst achter Bony

Graziano Pelle is met zijn doelpunt geklommen naar de tweede plaats op de topscorerslijst. Net als Altidore en Finnbogason heeft de Italiaan er nu 15 in 21 wedstrijden. Bony heeft een doelpunt meer.

'75 Guyt voor Joachim

FR1908.net: Willem II - Feyenoord 1-3Feyenoord in Beeld: 84 foto's Willem II - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.