Feyenoord wint spektakelstuk tegen ADO: 3-2

16 december 2012
-
-

In een spektakelstuk tussen Feyenoord en ADO Den Haag trok Feyenoord met 3-2 uiteindelijk aan het langste eind.

Het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag had werkelijk alles in zich. Feyenoord kwam op voorsprong via een doelpunt van Pellè. Hij schoof een bal via een verdediger binnen. Binnen een minuut stond de tegenstander uit Den Haag alweer op gelijke hoogte. Het was Van Duinen die een goede aanval beslissend afrondde. Op slag van rust werd het 2-1 via een penalty van Immers. Na enkele twijfelgevallen gaf Bossen Feyenoord via ene optelsom dan eindelijk de penalty na een duwtje tegen Pelle.

Na rust ging de wedstrijd helemaal los. Bossen zag in een val van Van Duinen een duw van Martins Indi. De international van Feyenoord kreeg tot ontzetting van hemzelf de rode kaart. Feyenoord kreeg een penalty tegen. Holla wist wel raad met het buitenkansje. Hij zette ADO op 2-2. Met een man meer leek het een hachelijke situatie te worden. Vlak daarna was het alweer 10-10 op het veld. Beugelsdijk ging lomp met zijn arm in en kreeg een rode kaart voor een elleboog.

Bij een paar momenten leek het uit de hand te lopen. Met name Pelle zorgde dat het vuurtje werd opgestookt. Feyenoord zette in de slotfase druk onder leiding van de Italiaan en kwam zo alsnog aan de zege. Het was een uitstekende kopbal van De Vrij, die via Chery in het doel verdween.

Ranglijst: Feyenoord op slechts 3 punten van de kop

Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van zowel PSV als Vitesse. Feyenoord staat nu op drie punten achterstand van PSV en FC Twente en op een punt van Vitesse.

'89 Vicento voor Supusepa

FR1908.net: Feyenoord - ADO Den Haag 3-2Feyenoord in Beeld: Foto's Feyenoord - Ado den Haag online