Pelle schiet Feyenoord op Ladies Night naar 2-0 zege

1 december 2012
-
-

Op een zeer regenachtige 'Ladies Night' won Feyenoord eenvoudig met 2-0 van RKC. Pelle
was niet toevallig de grote man op deze avond. Hij tekende voor beide treffers.

Feyenoord begon uitstekend in de zeer moeilijke omstandigheden. Door de stromende regen stonden er veel plassen op het veld. Waarschijnlijk daardoor bleef een snelle treffer uit. Pelle zorgde in blessuretijd van de eerste helft dan eindelijk voor de verdiende voorsprong. Hij was RKC doelman Jeroen Zoet te snel af.

Na rust had Schaken de score moeten verdubbelen. Het was Zoet die dat voorkwam. Na een uur spelen besliste Pelle de wedstrijd met zijn tweede doelpunt. Met tien doelpunten bestormt de vooraf zo bekritiseerde aankoop zelfs de topscorerslijst. In de slotfase liet Feyenoord het een beetje lopen en moest Lamprou zelfs nog handelend optreden bij Braber en Chevalier. Dat kon Feyenoord echter niet meer verontrusten.

[video] Erwin Koeman: "Simpel, verdiend verloren"

[video] Lamprou: gelukkig weer de nul gehouden

[video] Koeman: ik ben zeer tevreden

Koeman zeer tevreden: 'Erwin gewend aan verliezen tegen mij'

[video] Scorende Pellè bleef rennen tegen kou

Feyenoord meldt zich bovenin, nog slechts 4 punten achterstand op koploper

Feyenoord meldt zich steeds nadrukkelijker bovenin. Hoewel de ploeg nog steeds vijfde staat, staat het door het puntenverlies van de concurrentie op nog slechts vier punten van de nieuwe koploper FC Twente. Met FC Twente - PSV volgende week voor de boeg, kan Feyenoord volgende week weer een nieuwe stap zetten. Feyenoord treft deze maand zelf nog NAC, ADO, Heerenveen en Groningen.

Opstelling RKC Waalwijk

Zoet, Bandjar, Drost, Martina, van Peppen (C), Duits ('77 Lieder), Najah ('59 Stans), Braber, Josefzoon, Chevalier, Boukhari ('69 Sneijder)

FR1908.net: Feyenoord - RKC Waalwijk 2-0Feyenoord in Beeld: 55 foto's Feyenoord - RKC Waalwijk online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 33 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.13. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.