Feyenoord eindigt seizoen met zevenklapper; 7-1 tegen Zwolle

18 augustus 1935
-
-

Feyenoord heeft het seizoen afgesloten met een mooie zevenklapper. Het werd in De Kuip 7-1 tegen FC Zwolle dat nog vocht tegen degradatie maar door de nederlaag definitief zal moeten afdalen naar de eerste divisie.

Het klusje was snel geklaard voor Feyenoord. De ploeg zocht goed de diepte en dat leverde snel goals op. Danko Lazovic ging op links na anderhalve minuut diep en kon de 1-0 binnenschieten. Hij was het ook die vervolgens ook de 2-0 schieten na een pass van Paauwe. Buffel gaf de assist aan Kuyt voor de 3-0. Nog voor rust kon hij zijn tweede treffer scoren toen hij de buitenspelval omzeilde.

In de tweede helft kwamen Kees van Wonderen en Alfred Schreuder in het veld. Voor de eerste was het mooi dat de wedstrijd al gespeeld was, waardoor hij zonder problemen de tweede helft kon starten. Het was Paauwe die vlak na rust de voorsprong nog verder vergrootte. Hij kopte hoog boven zijn tegenstander uit een bal vanaf links de 5-0 binnen. Lim-Duan redde vervolgens halverwege de tweede helft de eer voor Zwolle door een lobje over Zoetebier, 5-1.

Terwijl de kansen voor Feyenoord opliepen en de ploeg een poging deed om Kees van Wonderen afscheid te laten nemen met een goal waren het Kuyt en Lazovic die beiden hun derde goal van de wedstrijd scoorden en de stand naar uiteindelijk 7-1 tilden. Een mooi afscheid van een moeizaam seizoen.

Feyenoord eindigt seizoen op derde plaats

Feyenoord is het seizoen op een derde plaats geeindigd met 20 overwinningen, 8 gelijke spelen en 6 nederlagen.

Feyenoord: Thomas Buffel

Edwin Zoetebier, Chong gug Song, Peter van den Berg, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Ebi Smolarek ('64 Anthony Lurling), Hossam Ghali ('46 Alfred Schreuder), Shinji Ono ('46 Kees van Wonderen), Danko Lazovic, Thomas Buffel, Dirk Kuyt

Opstelling FC Zwolle

v.d.Werff, Ravensbergen, Yobo ('20 Cvetkov), v.d.Haar, De Ridder, Karlsen ('46 Hogenkamp), Takak, Roelofsen, Lim-Duan ('77 Promes), Zuurman, v.Dinteren

Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-FC ZwolleQ on Tour: 40 foto's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.