Feyenoord knokt zich met 10 man naar 2-2 in Groningen

7 oktober 2012
-
-

Met tien man heeft Feyenoord zich in Groningen naar een 2-2 geknokt. In de 90ste minuut zorgde bRuno Martins Indi voor de 2-2 in Euroborg.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong. Een van richting veranderde voorzet van Cissé verdween in het doel. De aanvaller moest er echter vervolgens uit met een spierblessure. Na een kwartier spelen komt FC Groningen langszij. Bij een vrije trap sprong het muurtje van Feyenoord op. Bacuna schoof de bal vervolgens onder de muur door in het doel. Even later werd het nog erger toen Kongolo zijn tweede gele kaart kreeg en er dus met rood vanaf moest. Zijn tegenstander stond buitenspel, maar dat ontging het arbitrale trio. Tegen tien man kwam Feyenoord op slag van rust ook nog met 2-1 achter. Een schot van Kieftenbeld verdween via Van Dijk in het doel achter Lamprou.

Na rust moest Feyenoord met 10 man knokken voor een resultaat. FC Groningen kreeg met 11 man de beste kansen op meer. In de 90ste minuut was het echter Feyenoord dat langszij kwam. Op de rand van het strafschopgebied kwam Martins Indi plots vrij. Hij schoot de 2-2 vervolgens op uitstekende wijze binnen.

Ranglijst: Feyenoord blijft vijfde

Feyenoord blijft na het gelijkspel in Groningen vijfde op de ranglijst. De ploeg heeft veertien punten uit acht duels. Feyenoord staat vier punten achter op FC Twente, PSV en Vitesse. Alleen heeft FC Twente nog een duel te gaan, tegen AZ.

[video] Koeman: "Hebben in de tweede helft onze rug gerecht"

[video] Martins Indi: "Bal viel op m'n slof"

Koeman: Mathijsen uit voorzorg buiten ploeg gehouden; reken erop dat hij niet wordt opgeroepen voor Oranje

Ronald Koeman liet vooraf al weten Joris Mathijsen uit voorzorg buiten de ploeg gehouden te hebben. Het gevoel van Koeman zei dat hij geen risico moest nemen met de routinier. Als het aan Mathijsen zelf gelegen had, had de verdediger wel gespeeld. "Joris had zaterdag zijn hotelpak al aan”, verklapte Koeman na afloop. "Maar soms moet je ook de al wat oudere spelers tegenhouden. Er komen nog zoveel wedstrijden aan dit seizoen. En met spierblessures moet je altijd uitkijken. Ik had er geen goed gevoel bij. Joris had er wel begrip voor.”

Mathijsen staat bij bondscoach Louis van Gaal nog op een lijstje om eventueel komende week aan te sluiten bij Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië. "Ik reken erop dat Joris niet wordt opgeroepen voor deze twee duels”, liet Koeman weten. "Hij heeft niet gespeeld, dus dat zal dan niet gebeuren. Ik verwacht dus ook niet dat ik daarover in contact met Van Gaal hoef te treden.”

'88 van Moorsel voor Schet

FR1908.net: FC Groningen - Feyenoord 2-2Feyenoord in Beeld: 58 foto's Fc Groningen - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.