Feyenoord verliest topper in Eindhoven: 3-0

23 september 2012
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om een resultaat te behalen in de eerste Nederlandse topper van het seizoen. Daar waar de ploeg vorig seizoen op zijn sterkst was in topwedstrijden, kwam de ploeg nu tekort.

Feyenoord begon heel behoorlijk aan de wedstrijd. PSV durfde in het begin niet, Feyenoord had het betere van het spel. De ploeg drukte alleen niet door. Daardoor kreeg PSV de gelegenheid zich in de wedstrijd te spelen. Naarmate de eerste helft vorderde verloor Feyenoord de controle. PSV kreeg de betere kansen in de eerste helft.

In de tweede helft ontstonden er voor beide doelen kansen. Pelle kreeg de kans op de 0-1, zijn inzet werd echter miraculeus gestopt door Waterman. Vervolgens kantelde de wedstrijd. Van buiten het strafschopgebied draaide Toivonen de bal over Lamprou binnen.

Na de 1-0 had Feyenoord niet al te veel meer in te brengen. PSV kreeg het zelfvertrouwen en Feyenoord viel uit elkaar. Het was vervolgens Wijnaldum die vanuit een vrije trap kon binnenkoppen. De wedstrijd was daarmee beslist. Feyenoord kon het niet meer belopen en kon uiteindelijk nog de handen dichtknijpen dat het bij 3-0, via Narsingh, zou blijven.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar 6e plaats

Feyenoord is door de nederlaag naar de zesde plaats op de ranglijst gezakt. Met tien punten uit zes duels heeft de ploeg acht punten achterstand op de koploper FC Twente. Feyenoord staat een punt achter op nummer 5 FC Utrecht.

Waterman

FR1908.net: PSV - Feyenoord 3-0Feyenoord in Beeld: Foto's Psv - Feyenoord online