Gebrek aan scorend vermogen nekt Feyenoord: 1-1

18 augustus 2012
-
-

Feyenoord kwam vanavond in een snikhete Kuip goed weg met een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen. Schaken was de held door vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten, ondanks een ondertalsituatie. Mathijsen kreeg in de tweede helft rood.

Wellicht mede veroorzaakt door de hitte startte Feyenoord niet groots aan de wedstrijd. Toch hadden de Rotterdammers met een voorsprong kunnen gaan rusten, ware het niet dat scheidsrechter Kuipers een handsbal van De Roon in het strafschopgebied ontging, op slag van rust.

In de tweede helft creëerden de Rotterdammers wederom weinig. Een kwartier voor tijd leek Feyenoord hiervoor de deksel op de neus te krijgen. Debutant Mathijsen kreeg een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Djuricic. De strafschop werd vervolgens door diezelfde Djuricic benut.

In een slotoffensief wist Feyenoord gelukkig toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Schaken liet keeper Nordfeldt kansloos bij een prima schot in de linkerhoek. Enkele kansen over en weer leverden geen winnaar meer op.

Rood voor Mathijsen bij debuut

Joris Mathijsen kende geen prettig debuut in de Kuip. De van het Spaanse Malaga overgekomen Nederlander kreeg in de tweede helft de rode kaart voorgehouden voor het neerhalen van de doorgebroken Djuricic. Uit de daaruit volgende strafschop maakte SC Heerenveen de 0-1.

Legioen scandeert naam Guidetti

Het Legioen leek gedurende de wedstrijd wel te weten hoe het gebrek aan scorend vermogen in de ploeg op te lossen. De naam van de momenteel nog altijd geblesseerde spits van Manchester City werd veelvuldig gescandeerd. Feyenoord en de Zweedse aanvaller zelf lieten eerder weten welwillend tegenover een hernieuwde huurovereenkomst te staan.

Indrukwekkende minuut stilte

Traditioneel wordt tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een minuut stilte gehouden voor alle overleden Feyenoorders. Vandaag gebeurde dit ook weer. Een groot spandoek werd ontrold door de supporters, wat het moment in de Kuip alleen maar indrukwekkender maakte.

[video] Van Basten: "Beetje dubbel gevoel"

'88 Gouweleeuw voor Zuiderloon

Feyenoord in Beeld: 57 foto's Feyenoord - Heerenveen onlineFR1908.net: Feyenoord - SC Heerenveen 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.