FEYENOORD DOET HET: 2-3 IN H'VEEN

6 mei 2012
-
-

Feyenoord is er in geslaagd om het onmogelijke waar te maken en de Champions League plaats binnen te slepen. Feyenoord won in Heerenveen met 2-3. Daarmee stelde de ploeg op eigen kracht de tweede plaats veilig.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Ruben Schaken. Keeper Nordfelt keepte echter sterk. In het vervolg van de eerste helft zocht Heerenveen continu de aanval. Dat resulteerde echter niet in doelpunten.

In de tweede helft kwam Heerenveen dan toch op voorsprong, toen Dost de bal kon binnenglijden. Toen kwam er toch enige spanning bij de Feyenoord fans. Feyenoord zette echter snel orde op zaken. Bakkal tekende voor de 1-1. De Rotterdammers kregen vervolgens veel ruimte. Cisse kon daarvan profiteren en de 1-2 maken. Manu besliste met een schitterend doelpunt de wedstrijd. Van la Parra maakte voor de statistieken nog de 2-3. Daarna geloofden de ploegen het wel en kon het feest beginnen.

[video] Nagenieten van prachtig doelpunt van Manu

Vlaar: we zijn de terechte nummer 2

Aanvoerder Ron Vlaar liet direct na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten erg blij te zijn met de tweede plaats en voorronde Champions League. "Het was een hele aparte wedstrijd, zeker de tweede helft. Maar ik vind dat wij het verdiend hebben. Het is zo gelopen. Als je het hele seizoen bekijkt, dan vind ik dat wij de terechte nummer 2 zijn."

"Het is ongelofelijk. Er is veel gebeurd dit seizoen. We hebben heel hard geknokt Ik kan alleen maar heel trots zijn op iedereen die er aan heeft bijgedragen. Dat gaan we op gepaste manier vieren. We gaan ervan genieten. We hebben dit helemaal zelf verdiend."

[video] Schaken: "Hadden er zes moeten maken"

'77 Van La Parra voor Dost

Feyenoord in Beeld: foto's Heerenveen - Feyenoord online FR1908.net: SC Heerenveen - Feyenoord 2-3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.