Feyenoord knokkend ten onder in Eindhoven: 3-2

26 februari 2012
-
-

Feyenoord is zondagmiddag knokkend ten onder gegaan in Eindhoven. Feyenoord was gelijkwaardig, knokte zich van een 2-0 achterstand terug, maar moest in de slotfase door een fout van Mulder toch een nederlaag slikken.

In een spannende wedstrijd had Feyenoord het in de openingsfase moeilijk. Vervolgens nam de ploeg het initiatief in de wedstrijd over van PSV. Aan beide kanten waren er goede kansen te noteren. Het was PSV dat op slag van rust op voorsprong kwam. Toivonen kon van dichtbij makkelijk binnentikken omdat Vlaar uit was gelopen.

Na rust waren er opnieuw kansen voor Feyenoord. Fernandez zorgde voor een discutabel moment met een vermeende kopstoot. De scheidsrechter zag het niet en de spits mocht door. PSV kwam vervolgens op 2-0 door een afstandschot van Mertens.

Feyenoord liet zich niet uit het lood slaan en bleef op zoek naar een doelpunt. Die kwam vijf minuten later toen Schaken een assist gaf en Fernandez prachtig afrondde. Diezelfde Fernandez kon ook de 2-2 maken door te profiteren van fouten achterin bij PSV. In die fase leek Feyenoord door te drukken voor de zege.

Een misverstand tussen Martins Indi en Mulder kwam Feyenoord uiteindelijk duur te staan. Labyad kon daardoor vijf minuten voor tijd de 3-2 binnenschieten en alsnog de punten in het Philips Stadion houden.

Ranglijst: Feyenoord terug naar zesde plaats

Feyenoord is door de nederlaag weer naar de zesde plaats op de ranglijst gezakt. De achterstand op koploper PSV bedraagt nu zeven punten.

Fernandez moet vrezen voor nieuwe schorsing na kopstoot

Guyon Fernandez zal moeten vrezen voor een nieuwe schorsing. De aanvaller maakte in het strafschopgebied een kopstootbeweging richting Marcelo. Aangezien een en ander duidelijk op tv te zien was en er in de media uitgebreid over gesproken wordt, moet een schorsing gevreesd worden.

Koeman: geen goed Feyenoord gezien vandaag

Voor de camera van Eredivisie Live liet Ronald Koeman weten allerminst tevreden te zijn over zijn ploeg. "Ik heb geen goed Feyenoord gezien. Voetbal wordt beslist op momenten. Ik vond dat we slecht begonnen. We speelden heel slordig en leden veel balverlies. Daarna kwamen we in de wedstrijd en kregen we de betere kansen. We komen terug, dat is natuurlijk wel een compliment waard. Als je de tegenstander dan hebt liggen, dan mag je die derde goal niet zo weggeven. PSV was niet goed vandaag. Die ploeg was te pakken en dat hebben we niet gedaan."

'89 Depay voor Labyad

FR1908.net: PSV - Feyenoord 3-2Feyenoord in Beeld: 103 foto's PSV-Feyenoord online