Feyenoord blijft in de race na 2-0 overwinning op Volendam

25 april 2004
-
-

Feyenoord blijft in de strijd om de tweede plaats na een 2-0 overwinning in De Kuip op Volendam. De achterstand op PSV blijft daardoor met drie duels te gaan drie punten (en een fors minder doelsaldo).

In een matige wedstrijd kwam Feyenoord vlak voor rust op 1-0 via een doelpunt van Smolarek. Na vlak daarvoor twee goede kansen gemist te hebben kopte hij twee minuten voor rust een bal uit een vrije trap in de verre hoek.

Na rust bleef Feyenoord kansen missen, waardoor een forse overwinning achterwege bleef. Een kwartier voor tijd schoot Dirk Kuyt een penalty onberispelijk in de hoek, onhoudbaar voor Volendam keeper Verhoeven.

In blessuretijd was Hossam Gahly nog dichtbij een slottreffer, zijn schot landde echter op de lat. Feyenoord verzuimde het daardoor echt leuk te maken tegen een matig Volendam. Het publiek moest zich daarom zelf maar vermaken in De Kuip.

Wissel Kuyt een zeldzaamheid [update]

Een kwartier voor tijd werd Dirk Kuyt gewisseld voor Lazovic. Vlak daarvoor had Kuyt zijn doelpuntje meegepakt via een penalty. Tot vanmiddag had Dirk Kuyt nog slechts 2 minuten gemist in de officiele wedstrijden van Feyenoord dit seizoen. In het duel tegen Vitesse werd hij in de 89ste minuut gewisseld, toen ook voor Lazovic. In alle wedstrijden stond in de basis. Buffel komt qua speelminuten als enige enigszins in de buurt. Hij stond ook alle officiele wedstrijden in de basis, maar werd vaker gewisseld.

Van Marwijk evenaart Happel

Bert van Marwijk heeft als coach het record van de legendarische coach Ernst Happel geevenaard. Hij werkte zondagmiddag tegen Volendam zijn 133e competitiewedstrijd in dienst Feyenoord af. Ernst Happel had met 133 duels tot nu toe het record in handen als coach van Feyenoord. Zondag kan hij het record alleen in handen krijgen als hij op de bank zit tijdens het duel tegen FC Groningen.

Applaus voor Van Persie en Gyan

Na alle gebeurtenissen rond Van Persie de afgelopen week kon de jonge aanvaller bij zijn komst in De Kuip vanmiddag en bij zijn vroege (voor Van Marwijks doen) invalbeurt rekenen op een groot applaus van het legioen. De fans waren duidelijk opgelucht dat hij niet naar de concurrent vertrekt.

Ook Gyan mocht bij zijn invalbeurt rekenen op een groot applaus. In de saaie wedstrijd werd hij al bij zijn warm lopen fanatiek toegezongen.

Uitslag: 2-0 (1-0)

1-0 Ebi Smolarek ('43)
2-0 Dirk Kuyt ('74, penalty)
Van Egmond
42.000 toeschouwers

Feyenoord: Ebi Smolarek

Edwin Zoetebier, Chong gug Song, Peter van den Berg, Alfred Schreuder, Patrick Mtiliga, Ebi Smolarek ('58 Robin van Persie), Hossam Ghali, Shinji Ono ('82 Christian Gyan), Anthony Lurling, Thomas Buffel, Dirk Kuyt ('75 Danko Lazovic)

Opstelling Volendam

Verhoeven, Koning, Kras, Breinburg, Tevreden, Salden ('72 Esajas), Buys ('72 Woudenberg), Luirink, Bridji, Tuyp, Steur

Ego2.nl: Ego2.nl::Fotoreportage Feyenoord-VolendamQ on Tour: Three left.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.