27 oktober 2011
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft zich geblameerd door uitgeschakeld te worden door Jupiler ploeg Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 2-1 voor de Eagles. Het tegendoelpunt van Vlaar in de 89ste minuut kwam te laat om het tij nog te doen keren.

Feyenoord kwam slecht uit de startblokken en stond na zeven minuten al op achterstand. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg creëerde een aantal kansen, maar kon tegen het stugge Go Ahead geen doelpunten forceren. Feyenoord leek lang genoeg te hebben om een en ander recht te zetten. Na een uur spelen ging het echter mis. De Jupiler League ploeg kreeg een penalty nadat Bakkal een tegenstander had vastgehouden in het strafschopgebied. Feyenoord moest vervolgens met de moed der wanhoop vechten voor de laatste strohalm. De ploeg gaf daardoor ruimte achterin weg, waardoor de tegenstander via de counter heel gevaarlijk kon worden. Zelf kreeg Feyenoord ook wel kansen op de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk in de 89ste minuut via Vlaar. Dat was te laat om ook nog door te drukken naar de gelijkmaker.

Koeman: dit is mijn grootste teleurstelling tot dusver bij Feyenoord

Ronald Koeman noemde de uitschakeling tegen Go Ahead Eagles pijnlijk. "Verrassingen zijn er altijd in het bekertoernooi. Jammer alleen dat wij nu het slachtoffer zijn. Dat is heel pijnlijk', Koeman vond vooral de inzet en instelling bij zijn spelers minder dan zondag in de klassieker tegen Ajax. 'Dat is een kwalijke zaak. Motivatie moet uit jezelf komen en niet van de tegenstander. Mede daarom is het mijn grootste teleurstelling tot dusver bij Feyenoord," aldus Koeman op de website van het Algemeen Dagblad.

Vlaar: we zijn niet goed genoeg om op 90% te spelen

"Je ziet dat we een hele kwetsbare ploeg hebben als we niet 100% als teamspelen, niet echt spelen om te winnen zoals we afgelopen zondag deden." zo was de conclusie van aanvoerder Ron Vlaar. "Dan kunnen we het tegen iedereen moeilijk hebben. Natuurlijk verwijt ik mezelf dat ook, we zijn een team. We kunnen geen wedstrijd op 90% spelen, daar zijn we gewoon niet goed genoeg voor.
We konden de juiste oplossing niet vinden. Met de snelle achterstand hoeft er nog niets aan de hand te zijn. Als het 2-0 wordt, wordt het steeds moeilijker."

Uitslag: 2-1 (1-0)