Ruime overwinning Feyenoord in Utrecht; 0-3

18 april 2004
-
-

Feyenoord heeft de moeilijke en veelbesproken week goed afgerond via een ruime 0-3 zege in de Galgenwaard. De ploeg had in de eerste helft moeite om in haar ritme te komen en had het moeilijk tegen een fel Utrecht. In de tweede helft speelde Feyenoord de problemen van zich af en liep het uit naar een mooie zege.

7 minuten na rust gaf Buffel na een goede actie vanaf links de bal in het strafschopgebied aan Lurling. Die speelde zich knap los van twee verdedigers en gaf vervolgens Smolarek in het centrum de kans de 0-1 binnen te schieten. 10 minuten later was het 0-2. Luinge gaf een indirecte vrije trap op een meter of negen voor de goal na een terugspeelbal. Eerder weigerde hij bij een terugspeelbal aan Feyenoord kant nog om een vrije trap te geven. Na een klein tikje breed kon Kuyt de vrije trap hard in het goal schieten door de muur van 9 Utrecht spelers. De mooiste goal van de wedstrijd kwam vervolgens opnieuw van de voet van Smolarek na een mooie aanval van Feyenoord kant.

Kuyt: heel apart gevoel

Dirk Kuyt sprak over een heel apart gevoel dat hij had bij zijn terugkeer in De Galgenwaard. "Ik heb hier toch vijf jaar gespeeld en dan kom je hier als tegenstander. Ik had natuurlijk geen betere uitslag kunnen wensen, als dit. Ik denk dat we hier het maximale eruit hebben gehaald" aldus Dirk Kuyt, wijzend ook naar de moeilijke eerste helft.

Zelf scoorde hij de tweede goal uit een vrije trap in het strafschopgebied gegeven voor een terugspeelbal. "Bij zo'n vrije trap heb je twee mogelijkheden. Of hoog in de goal, of laag over de grond gebruik maken van een gaatje. Je gokt er dan op dat spelers omhoogspringen. Maar je moet daar wat geluk bij hebben."

Kuyt benadrukte dat Feyenoord zich niet teveel richt op PSV dat drie punten en een beter doelsaldo voorstaat, maar vooral naar zichzelf kijkt. "We moeten ons erop richten om onze eigen wedstrijden allemaal te winnen en dan kijken wat er nog mogelijk is."

"Voor een club als Feyenoord is het zonde als je al zo vroeg in het seizoen voor alle prijzen wordt uitgeschakeld. Maar als je kijkt waar we vandaan komen, dan laten we nu langzamerhand wel zien dat we wel degelijk een ploeg hebben om rekening mee te houden."

Feyenoord blijft op achterstand van 3 punten; achtervolgers H'veen en AZ laten punten liggen

De achterstand van Feyenoord op de nummer twee blijft drie punten. Net als Feyenoord won ook PSV de competiewedstrijd dit weekend. Ajax kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen RBC waardoor het kampioenschap nog een week extra wordt uitgesteld.

De beste zaken heeft Feyenoord gedaan voor de derde plaats. Die heeft de ploeg nu stevig in handen na een gelijkspel van AZ in Groningen en verlies van Heerenveen bij FC Zwolle.

De voorsprong op Heerenveen bedraagt met vier duels te gaan vijf punten, de voorsprong op AZ zes punten.

Opstelling FC Utrecht

Terol, Lamey, Zwaanswijk, Schut, Shew A Tjon, Zuidam ('70 Calabro), Bosschaart, Broerse, v.d.Bergh, Tanghe, v.d.Haar

Ego2.nl: Ego2.nl::FC Utrecht-FeyenoordQ on Tour: 2 pagina's, 30 foto's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.