Feyenoord blijft tegen negen man op 2-2 steken

6 mei 1928
-
-

Feyenoord is zondagmiddag in De Kuip op een 2-2 gelijkspel blijven steken tegen Heerenveen. De Friezen kwamen in de tweede helft door twee rode kaarten met tien man te staan. Feyenoord slaagde er niet in daarvan te profiteren.

In de eerste helft had Feyenoord het moeilijk met de Friezen. Feyenoord mocht niet ontevreden zijn met de 1-1 bij rust. Na een achterstand via een makkelijk gegeven penalty kwam Feyenoord op gelijke hoogte via Leroy Fer.

In de tweede helft kwam Feyenoord opnieuw op achterstand. Nu was het Jerson Cabral die Feyenoord op gelijke hoogte bracht. Heerenveen zag vervolgens Zomer (2x geel) en Schmidt (direct rood) wegvallen. Feyenoord ging daarna fanatiek op zoek naar de winnende treffer, De ploeg kreeg daar diverse mogelijkheden voor, maar het beslissende doelpunt bleef uit.

Ranglijst: Feyenoord voorlopig vierde

Feyenoord staat na het gelijkspel tegen Heerenveen voorlopig vierde op de ranglijst. De ploeg heeft acht punten uit vier duels. Feyenoord kan nog een plaats zakken indien PSV later vandaag van Excelsior weet te winnen.

Vlaar: genoeg kansen gehad om alsnog te winnen

Een teleurgestelde Ron Vlaar sprak na afloop voor de camera van Eredivisie Live over zuur puntenverlies. "In de eerste helft hadden we het moeilijk. We kwamen eigenlijk niet aan voetballen toe."

"Het tempo lag heel hoog. We liepen teveel achteruit, waardoor zij de bewegende mensen goed konden bereiken. Met een beetje geluk ga je dan met 1-1 de rust in."

"In de tweede helft starten we slecht. Dan kom je op achterstand. We herstellen dat wel heel snel. Vervolgens moet je zeker na de rode kaarten een van die kansen benutten. We hebben de kansen gehad, dan moet je er gewoon eentje inprikken. Dit is heel zuur."

[video] Koeman: "Mogen blij zijn met punt"

Eerste sfeerfoto's Feyenoord - Heerenveen

Via twitter verschijnen tijdens de wedstrijd de eerste sfeerfoto's van Feyenoord - Heerenveen. Klik op de foto's om te vergroten:

we zijn er... #feyhee #zinin on Twitpic @ArnoldTuenter ik zei machtig stadion, geen garagebox #feyhee on Twitpic We zijn er weer. Veel mensen nog onder de eerste ring aan het... on Twitpic Warming-up #feyenoord #feyhee on Twitpic De zon! Letterlijk en figuurlijk enige lichtpuntje dit duel. ... on Twitpic Onnodig puntverlies #feyenoord #feyhee on Twitpic #feyenoord supporters mogen biografie #Moulijn afhalen na #fe... on Twitpic

'82 Kruiswijk voor Assaidi

FR1908.net: Feyenoord - SC Heerenveen 2-2Feyenoord in Beeld: 80 foto's Feyenoord-Heerenveen online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.