Verdiende 0-2 zege voor Feyenoord bij Excelsior

5 augustus 2011
-
-

Eindelijk wist Feyenoord uit bij Excelsior weer eens te winnen. In de openingswedstrijd van seizoen 2011/2012 won Feyenoord met 0-2 bij Excelsior. Na een behoorlijke eerste helft was het nog 0-0. In een veel mindere tweede helft werd het uiteindelijk 0-2 voor Feyenoord.

Feyenoord speelde voor rust verzorgd voetbal en gaf nauwelijks iets weg. Aanvallend ontbrak het aan de goede eindpass. Tegen en matig Feyenoord creëerde Feyenoord een kans of vier. De ploeg wist die echter niet om te zetten in doelpunten. Het waren vooral individuele acties van Fer waardoor Feyenoord dreigend was.

Na rust liep Feyenoord achteruit. Excelsior kreeg een paar kansjes, maar het was Feyenoord dat op voorsprong kwam. Guyon Fernandez kreeg de bal van Vorthoren en kon de 0-1 maken. Vervolgens was een eigen goal van Van Steensel na goed doorzetten van Cabral de beslissing. Vincken was nog even dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdween op de lat.

De drie punten mochten daardoor in de tas van Feyenoord op weg naar Rotterdam-Zuid.

Sfeerfoto's Excelsior - Feyenoord

#Woudestein loopt langzaam vol voor #Excelsior - #Feyenoord, ... on Twitpic Warming-up is begonnen voor zowel #Feyenoord als #Excelsior. ... on Twitpic I'm ready!! #excfey  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ronald Koeman langs de lijn bij #excfey  on Twitpic

Feyenoord koploper van Eredivisie!

Na de eerste zege van Feyenoord is de ploeg de eerste koploper van de Eredivisie. Excelsior-Feyenoord was vrijdagavond de enige wedstrijd.

Koeman: is niet meer dan normaal dat we wonnen

Ronald Koeman liet na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten uiteraard blij te zijn met de zege. "Maar dat we hier wonnen, is niet meer dan normaal. je ziet aan dit Excelsior dat het veel spelers is kwijtgeraakt. Zij zullen tijd nodig hebben om weer op niveau te komen."

"In de eerste helft hielden we het veld redelijk breed. We konden de zijkanten goed vinden. Cabral was vanavond gevaarlijker dan Cisse. Dat we in deze kleine ruimtes vier kansen creëren is goed. Maar dan moet je het wel afmaken."

"Na rust kwamen we slecht uit de kleedkamer. We liepen achteruit, terwijl wij toch de betere ploeg moeten zijn. je mag best wel gas terug nemen in een wedstrijd, maar dan moet je positioneel goed blijven staan. er zat toch druk op deze ploeg. Dat brengt de naam Feyenoord met zich mee."

"Het is mooi dat Guyon Fernandez heeft gescoord. Dat doelpunt zal hem vertrouwen geven en stimuleren om zich voetballend verder te ontwikkelen."

[video] Lammers na duel met Feyenoord

[video] Fernandez: 'Moeizaam en niet echt goed'

Feyenoord heeft al 50% van uitzeges van vorig jaar

Met de zege op Excelsior heeft Feyenoord al 50% van het aantal uitzeges van vorig seizoen. Toen kwam de ploeg niet verder dan twee uitzeges in het gehele seizoen.

FR1908.net: Excelsior - Feyenoord 0-2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.