Feyenoord gelijk tegen NEC: 1-1

15 mei 2011
-
-

Feyenoord heeft op de laatste speeldag in de Eredivisie gelijkgespeeld, thuis tegen NEC. De Rotterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand door een goal van Schöne. Vlak voor rust maakte Castaignos de gelijkmaker.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Waar de Rotterdammers in het eerste bedrijf zeker aanspraak maakten op meer dan een gelijkspel, was dat na rust niet meer echt het geval.

Geen play-offs voor Feyenord

Op voorhand was de kans al heel erg klein, maar Feyenoord is er inderdaad niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. De Rotterdammers eindigden na het gelijkspel tegen NEC als 10e op de ranglijst van de Eredivisie, nipt in het rechter rijtje. De Stadionclub haalde 44 punten uit 34 wedstrijden, met een doelsaldo van -1.

Vergeleken met vorig seizoen is dit 6 plaatsen lager en 19 punten minder. Tegenstander NEC werd overigens 11e.

Invalbeurt Van Dijk hoogtepunt wedstrijd

De 42-jarige Rob van Dijk nam vanmiddag afscheid van het betaald voetbal. De doelman mocht van trainer Mario Been tien minuten voor tijd invallen en kreeg een warm applaus van de tribunes van De Kuip. "De afgelopen seizoenen ben ik er natuurlijk wel achter gekomen hoe de supporters over mij denken en dit was voor mij opnieuw een teken dat ze blij zijn met wat ik voor Feyenoord heb betekend", aldus Van Dijk tegenover Feyenoord.nl.

Van Dijk gaat een eigen lijn keepershandschoenen exploiteren en wil in zijn geboorteplaats Voorhout de keepersschool uitbreiden. In de toekomst ziet hij een rol als keeperstrainer wel zitten.

Luc Castaignos scoort bij afscheid

Feyenoord-NEC was (voorlopig?) de laatste wedstrijd van Luc Castaignos in het Feyenoord-shirt. De 18-jarige aanvaller uit Schiedam vertrekt in de zomer naar Internazionale.

[video] Been: "Een troosteloze wedstrijd"

'75 Ten Voorde voor George

FR1908.net: 15-05-11 Feyenoord - NEC 1-1Feyenoord in Beeld: 88 foto's Feyenoord-Nec online