Feyenoord verliest met 3-0 bij Roda JC

20 maart 2011
-
-

Feyenoord heeft na drie zeges op rij weer een nederlaag moeten incasseren. De ploeg verloor met 3-0 bij Roda JC. Daarmee is de achtste plek wel erg uit zicht verdwenen.

Roda JC opende sterk en kwam via een prachtige vrije trap van Hadouir al snel op een 1-0 voorsprong. Feyenoord kreeg diverse kansen op de gelijkmaker, maar verzuimde die te maken. Het was vervolgens Mulder die een penalty van Junker stopte. Diezelfde spits kon vlak voor rust wel de 2-0 maken uit de daaropvolgende corner.

Feyenoord kon de 2-0 achterstand niet meer rechtzetten. Ondanks dat Been va-banque ging spelen, wist de ploeg in de tweede helft geen noemenswaardige kansen te creëren. In de slotminuut werd het zelfs nog 3-0 toen Biseswar een voorzet in eigen doel gleed.

Ranglijst: achtste plaats ver weg, 7 punten achterstand met nog 6 duels te gaan

De achtste plaats, waar spelers en technische staf de afgelopen weken openlijk van droomden, lijkt heel ver weg na de ruime 3-0 nederlaag in Kerkrade. De achterstand op nummer 8 FC Utrecht bedraagt zeven punten met nog zes duels te gaan.

[video] Hadouir: "Belangriijke overwinning"

Vlaar: we verzuimden de 1-1 te maken

Ron Vlaar noemde de nederlaag bij Roda JC een gebrek aan effectiviteit bij Feyenoord. De 1-0 voor Roda JC was gewoon een mooie goal. Daarna hebben we de kansen gehad op de gelijkmaker. We kwamen redelijk aan voetballen toe. Dan moet je het doelpunt wel maken. Als je scoort, geeft dat het elftal een boost. Nu krijg je voor rust ook nog de 2-0 tegen via een spelhervatting. Dan wordt het lastig. We hebben nog niet echt de kwaliteiten om een 2-0 achterstand te keren. We wil;den het wel graag, maar het zat er niet meer in.'

Vlaar: gat met Utrecht nu te groot

Ron Vlaar moest na afloop toegeven dat de strijd om de achtste plaats en daarmee de playoffs voor Feyenoord bijna wel gestreden is. 'We moesten daarvoor bijna alles winnen. Zeker bij Roda JC en FC Utrecht mochten we niet verliezen. Nu wordt het wel heel moeilijk. Met zeven punten is het gat met FC Utrecht nu veel te groot.'

Been: het is pas over als het over is

Mario Been wilde nog niet capituleren en de strijd om de achtste plaats opgeven. 'Je weet dat ik altijd positief blijf. Het is pas over als het over is. We moeten nog naar FC Utrecht uit. Maar het wordt nu wel heel lastig.'

'Je weet dat Roda JC een ploeg is die graag gebruik maakt van de ruimte. Dan kom je via een spelhervatting achter en laten zij zich zakken om jou het spel te laten maken. We maken dan een goede fase door met een paar kansen. Je moet dan eigenlijk de 1-1 maken. Erwin pakt dan een strafschop, maar dan kom je via opnieuw een spelhervatting toch nog op 2-0 achter. In de tweede helft zijn we een-op-een gaan spelen. Dan moet het balletje goed vallen. Maar we hebben toen eigenlijk niets meer gecreëerd, ondanks de aanvallende wissels. Dan weet je dat de counter op de loer ligt en het nog 3-0 kan worden. Al met al was het heel teleurstellend in de tweede helft.'

Mulder: steun fans hartverwarmend

Erwin Mulder noemde de massale steun van de fans bij Roda JC - Feyenoord op de website van Feyenoord hartverwarmend. "Dat was een mooi gebaar. De steun van de supporters was hartverwarmend. Ik vind het fijn dat ze me zo steunden.' De keeper stopte bij 1-0 een strafschop. 'Dat is leuk, maar ik koop er uiteindelijk niets voor. Dat Roda uit de corner die volgde de 2-0 maakte, was ontzettend zuur. Zeker omdat voor dat doelpunt de gelijkmaker erin had gezeten.'

'83 Bodor voor Sutchuim Djoum

Feyenoord in Beeld: 64 foto's Roda Jc-Feyenoord onlineFR1908.net: 20-03-11 Roda JC - Feyenoord 3-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.