Feyenoord speelt met 1-1 gelijk tegen Vitesse

6 februari 2011
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd het 'degradatieduel' tegen Vitesse te winnen. In Arnhem eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Bij Feyenoord debuteerden Marcel Meeuwis en Ryo Miyaichi in de basis. Soren Larsen debuteerde in de tweede helft als invaller.

Feyenoord was iets beter in de eerste helft en kende vooral in de pijlsnelle Miyaichi zijn uitblinker. Vitesse kreeg echter de beste kans. Mulder redde oog-in-oog met Babangida.

Na rust brak het duel echt los. Feyenoord kwam op 1-0 toen hij bij een voorzet wegliep bij zijn tegenstander en vanaf een paar meter voor de goal kon binnentikken. Feyenoord kon die voorsprong niet vasthouden. Het was Swerts die de fout in ging door in het strafschopgebied onnodig een penalty weg te geven. Aissati benutte de penalty voor de 1-1. In de slotfase zette Vitesse Feyenoord verder onder druk. In blessuretijd voorkwam Erwin Mulder de nederlaag door een inzet van Pedersen te keren.

Enkele sfeerfoto's Vitesse - Feyenoord

Via twitter verschijnen inmiddels enkele sfeerfoto's van Vitesse - Feyenoord. Klik op de foto's om te vergroten:

Nou, die gasten uit Reetketelpikkemerschans zijn er in elk ge... on Twitpic En het dak is dicht hier in Arnhem. Wat een sporthal! #vitfey on Twitpic Beetje mistig hier! #vitfey on Twitpic Nou nou.. Een sfeeractie met vuurwerk en een dicht dak.. #vitfey on Twitpic Het kan beginnen#vitfey nu op het veld nog #vuurwerk.  on Twitpic En we zijn begonnen. #VITfey on Twitpic

Feyenoord wacht nog steeds op eerste uitzege sinds maart

Opnieuw wist Feyenoord niet te winnen in een uitduel. De laatste uitzege dateert van maart vorig seizoen.

Ranglijst: Feyenoord blijft 15e, ziet concurrentie dichterbij komen

Feyenoord blijft na het gelijkspel tegen Vitesse vijftiende op de ranglijst. De ploeg zag de concurrentie echter dichterbij komen. Zowel Excelsior als VVV wonnen hun wedstrijd. Nummer 16 Excelsior staat nu op twee punten van Feyenoord.

Leroy Fer maakt rentree bij Feyenoord

Leroy Fer maakte in de 64ste minuut zijn rentree voor Feyenoord. Na lang blessureleed mocht hij nog 25 minuten meedoen. De middenvelder liet nadrukkelijk nog zien onwennig te zijn en speeltijd nodig te hebben om weer in wedstrijdvorm te komen.

Vlaar: voorsprong heel dom weggegeven

Aanvoerder Ron Vlaar liet na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten te balen dat Feyenoord de voorsprong heeft weggegeven. "Ik ben helemaal niet tevreden. We komen goed op 1-0, maar dan geven we die voorsprong heel dom weg. Dan komen we alsnog onder druk te staan. Op het einde moeten we zelfs blij zijn dat Erwin Mulder die bal nog goed pakt. De inzet is er bij iedereen wel. Maar we moeten na die 1-0 de wedstrijd op slot gooien, maar dat kunnen we nog niet."

Miyaichi kan smaakmaker van Feyenoord worden

In zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau van het betaalde voetbal, ook in Japan had hij nog niet op het hoogste niveau gespeeld, toonde Ryo Miyaichi direct aan een versterking te zijn voor Feyenoord en de mogelijkheid te hebben de smaakmaker van Feyenoord te worden. Het is een heerlijke speler met veel dreiging en snelheid.

[video] Been: "één punt is te weinig"

[video] Swerts: "Misverstand bij penalty"

FR1908.net: 06-02-11 Vitesse - Feyenoord 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.