Feyenoord in slotfase onderuit tegen FC Twente: 2-1

30 januari 2011
-
-

Feyenoord heeft de wedstrijd tegen lanskampioen FC Twente op de valreep met 2-1 verloren. Invaller Ruiz besliste het duel in blessuretijd.

Feyenoord begon goed en kreeg direct enkele mogelijkheden. In het vervolg van de eerste helft werd FC Twente sterker. Vlak na rust kwam Feyenoord onverwacht op 0-1 voor. Een voorzet van Swerts zeilde in het doel. Feyenoord kreeg vervolgens via Bruins en Wijnaldum de kansen op de 0-2. Die bleef uit. Waarna FC Twente eerst via Brama op 1-1 kwam en vervolgens in blessuretijd dus alsnog de deksel op de neus kreeg.

Ranglijst: Feyenoord nu alleen vijftiende

Feyenoord staat na de nederlaag bij FC Twente nu alleen op een vijftiende plaats. Feyenoord staat vier punten voor op nummer zestien Excelsior.

Been: we hadden hier meer verdiend

Tegenover Eredivisie live liet Mario Been weten dat de teleurstelling groot was na de nieuwe nederlaag. "Je ziet maar weer, het geluk is aan de zijde van de ploegen die bovenin staan. We dachten dat we hier minimaal met een punten zouden weggaan. Dat zou ook verdiend zijn geweest. Wij speelden goed vandaag, kwamen er regelmatig sterk uit en kregen een aantal goede mogelijkheden. We hebben er alles aan gedaan, dat zie je ook aan de spelers. Daarom zijn ze ook zo teleurgesteld. Wij werken de hele wedstrijd aan een resultaat en dat zie je in de blessuretijd wegvallen. Dat komt de sfeer niet ten goede, maar toch zien zij ook dat dit iets is waarmee we verder kunnen. Ik ben er van overtuigd dat, als wij zo doorgaan, wij zeker uit deze situatie komen."

Vlaar: het zit gewoon niet mee

Ron Vlaar baalde na afloop voor de camera van Eredibisie Live. "We hebben het goed gedaan tegen een, op papier, betere tegenstander. Maar ja, wij verliezen uiteindelijk wel. Het was zeker niet onverdiend geweest als wij hier hadden gewonnen vandaag. Wij hebben in ieder geval voldoende mogelijkheden gehad. We zaten goed in de wedstrijd, maar de cijfers liegen niet. Dat het doelpunt in de blessuretijd nog valt, ongelooflijk. Het zit gewoon niet mee. Maar als we zo spelen, met deze strijd, dan gaat dat zeker punten opleveren."

[video] Been: "Lege handen na goals uit niets"

'74 Ruiz voor Bajrami

FR1908.net: 30-01-11 FC Twente - Feyenoord 2-1Feyenoord in Beeld: 74 foto's Fc Twente- Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.