Feyenoord laat onnodig punten liggen in Tilburg: 1-1

5 december 2010
-
-

In een hele matige wedstrijd heeft Feyenoord in Tilburg opnieuw punten laten liggen. Dit werd het het 1-1 door een laat doelpunt van Willem II.

In de wedstrijd gebeurde er in de eerste helft heel weinig. Vlak voor rust vloog een vrije trap van Biseswar er via Leerdam binnen. Feyenoord kreeg vervolgens de kans op de 0-2. Castaignos kreeg de bal niet over de keeper gelobt. De keeper van Willem II maakte daarbij hands buiten het strafschopgebied, maar werd niet bestraft.

Na rust had Feyenoord diverse kansen om de wedstrijd te beslissen. Toen de ploeg dat verzuimde ging het steeds verder naar achteren. Dat gaf Willem II ruimte voor een offensief. in de slotfase leverde dat ook nog een doelpunt op toen Ricky van Haaren in eigen goal kopte. Feyenoord kon alsnog winnen, maar een inzet van Wijnaldum werd van de lijn gehaald.

Scouts van o.a. Arsenal en Galatasaray op tribune

Eredivisie Live meldt dat bij Feyenoord - Willem II onder andere scouts van Arsenal en Galatasaray op de tribune zitten. Naar wie de interesse uitgaat is vooralsnog onbekend.

Sfeerfoto's Willem II - Feyenoord

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Willem II - Feyenoord. Klik op de foto's om te vergroten:

Wilf sinterklaas wie kent hem niet... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic #Willem2-Feyenoord on Twitpic Wilf het uitvak zit weer ouderwets vol! on Twitpic Wilf kijk ze komen op het veld! on Twitpic Wilf wedstrijdmomentje on Twitpic Wilf feyenoord in de aanval on Twitpic Wilf vrije trap.... on Twitpic

Van Beukering blijft op de bank

Mario Been liet Jhon van Beukering niet debuteren tegen Willem II. Na het wisselen van El Ahmadi moest hij vanwege een blessure ook Mokotjo wisselen. In de slotfase bij een 0-1 voorsprong gaf hij er de voorkeur aan om Bruins in te brengen.

Ranglijst: Feyenoord stijgt naar veertiende plaats

Feyenoord is door het gelijkspel tegen Willem II gestegen naar de veertiende plaats op de ranglijst. Op doelsaldo blijft Feyenoord Vitesse voor. Excelsior zou bij winst tegen NAC overigens Feyenoord nog een plaatsje kunnen laten zakken.

[video] Heerkes: "Aardige stap omhoog"

[video] Biseswar: "Zit een beetje tegen"

Vlaar: dit heeft met professionaliteit en instelling te maken

Op Feyenoord.nl liet aanvoerder Ron Vlaar weten erg zuur te zijn over het gelijkspel. "Ik had gehoopt dat we vandaag weer een stap vooruit zouden zetten. Maar helaas doen we er eentje terug. We hebben meerdere kansen op de 2-0 gehad, maar verzuimd die te benutten. We hebben dit puntenverlies over onszelf afgeroepen. Ik geloof dat we de tweede helft door domme overtredingen wel twintig vrije trappen rond het zestienmetergebied weg hebben gegeven. Dat heeft met professionaliteit en instelling te maken. Daarin zullen we nu echt stappen moeten gaan maken. Het is iets wat we onszelf kwalijk mogen nemen."

[video] Been: "Leek wel een degradatieduel"

Uitslag: 1-1 (0-1)

0-1 Kelvin Leerdam ('37)
1-1 Eigen doelpunt Ricky van Haaren ('84)
Bossen
12.000 toeschouwers

Willem II: Biemans
Feyenoord: Mokotjo
Feyenoord: Karim El Ahmadi
Feyenoord: Diego Biseswar

Rob Van Dijk, Kelvin Leerdam, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Tim de Cler, Karim El Ahmadi ('46 Ricky van Haaren), Georginio Wijnaldum, Mokotjo ('55 Adil Auassar), Diego Biseswar ('81 Luigi Bruins), Luc Castaignos, Jerson Cabral

Opstelling Willem II

Maenpa, Pereira, Biemans ('74 Waalkens), Swinkels, Lampi, Grevenbeek, Van der Heijden, Lasnik, Levtsjenko ('46 Vossebelt), Sheotahul, Rigters ('72 Hutten)

Feyenoord in Beeld: 92 foto's Willem II - Feyenoord onlineFR1908.net: 05-12-10 Willem II - Feyenoord 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.